ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣK. Καλλίνικος: Επενδύσεις 180 εκατ. στο Θριάσιο Ε/Κ, το οποίο θα αποτελέσει την «καρδιά» των συνδυασμένων μεταφορών

K. Καλλίνικος: Επενδύσεις 180 εκατ. στο Θριάσιο Ε/Κ, το οποίο θα αποτελέσει την «καρδιά» των συνδυασμένων μεταφορών

Επενδύσεις 180 εκατ. ευρώ πρόκειται να πραγματοποιήσει η κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ – Goldair στο Θριάσιο εμπορευματικό κέντρο, όπως ανέφερε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου Goldair Καλλίνικος Καλλίνικος, στην ημερίδα «Συνδυασμένες Μεταφορές, ο Ρόλος της Ελλάδας».

Στο Θριάσιο πρόκειται να κατασκευαστούν 235.000 τ.μ. κτιρίων, 250.000 παλετοθέσεις επί 210.000 τ.μ. αποθηκών, 4.000 θέσεις για αυτοκίνητα και 120 θέσεις για φορτηγά.

Η περίοδος κατασκευής περιλαμβάνει 120.000 τ.μ. αποθηκευτικών χώρων από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης, και παράλληλα η κοινοπραξία έχει την υποχρέωση, σε ορίζοντα 5ετίας, να κατασκευάσει επιπλέον 120.000 τ.μ.

Σχολιάζοντας την κατασκευή του Θριασίου Ε/Κ, ο κ. Καλλίνικος σχολίασε ότι θα αποτελέσει την «καρδιά» των συνδυασμένων μεταφορών, με την ελπίδα προσέλκυσης διερχόμενων φορτίων, έπειτα από την ολοκλήρωση των βασικών οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων.

Επίσης, ο κ. Καλλίνικος αναφέρθηκε στην Rail Cargo Logistics Goldair, η οποία θα δρομολογήσει, με δικές της μισθωμένες μηχανές, τα πρώτα εμπορευματικά δρομολόγια στις 27 Ιουνίου από τη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής ενός στρατηγικού σχεδίου για τα logistics, το οποίο θα πρέπει να στηρίζεται στην αξιοποίηση των υποδομών σε λιμάνια, αεροδρόμια και σύνορα, στην οδική και σιδηροδρομική σύνδεση με γειτονικές χώρες και την ολοκλήρωση σύγχρονων εμπορευματικών κέντρων.

Φ. Φωτ.   

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο