ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣO Ιβάν Σαββίδης (Belterra) και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ «χτυπούν» το εμπορευματικό κέντρο της Θεσσαλονίκης στο Γκόνο

O Ιβάν Σαββίδης (Belterra) και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ «χτυπούν» το εμπορευματικό κέντρο της Θεσσαλονίκης στο Γκόνο

O Ιβάν Σαββίδης (Belterra, η εν λόγω εταιρεία μετέχει στην κοινοπραξία του ΟΛΘ) και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ «χτυπούν» το εμπορευματικό κέντρο της ΓΑΙΑΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, στο στρατόπεδο του Γκόνου.

Οι δυο εταιρείες κατέθεσαν μη δεσμευτικές προσφορές για τη δημιουργία και εκμετάλλευση ενός εμπορευματικού κέντρου που εκτείνεται σε 672 στρέμματα, με δυνατότητα δόμησης 300.000 τμ.

Οι δεσμευτικές προσφορές (στο στάδιο αυτό ενδέχεται να εμφανιστούν και νέοι υποψήφιοι επενδυτές) αναμένονται το πρώτο τρίμηνο του 2018. Το ΕΚ έχει προϋπολογισμό 150 – 200 εκατ.   

Για τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό της ΓΑΙΑΟΣΕ και καθώς η πλειοψηφία των φορτίων διεθνούς προορισμού, που διακινούνται από τον ΟΛΘ, είναι χύδην εμπορεύματα, πρώτες ύλες ή γενικό φορτίο, είναι ιδιαίτερα σημαντική η ύπαρξη μεγάλης έκτασης για προσωρινή εναπόθεση και ενδιάμεση επεξεργασία.

Ήδη στο χώρο αυτό συμφωνήθηκε η παραχώρηση στον ΤΑΠ (Trans Adriatic Pipeline) έκταση περίπου 100 στρεμμάτων ως χώρος κεντρικής αποθήκευσης και διανομής σωλήνων.

Φ. Φωτ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο