ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣO προγραμματισμός των σιδηροδρομικών έργων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Το 2023 η σύνδεση με τον 6ο προβλήτα

O προγραμματισμός των σιδηροδρομικών έργων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Το 2023 η σύνδεση με τον 6ο προβλήτα

Στα έργα εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στο 11ο Περιφερειακό Συνέδριο Για Την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο προγραμματισμός των σιδηροδρομικών έργων έχει ως εξής:

-Προαστιακός Σιδηρόδρομος Δυτικής Θεσσαλονίκης- CITY TRAIN, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το πέρας του 2023. Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται σε 10 εκατ. ευρώ.

-Σιδηροδρομική σύνδεση με τον εμπορευματικό λιμένα (6ος προβλήτας) της Θεσσαλονίκης, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το πέρας του 2023. Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται σε 20 εκατ.

-Σιδηροδρομικές Γέφυρες στον Γαλλικό ποταμό. Δημοσίευση της προκήρυξης τον Απρίλιο του 2018, ολοκλήρωση τέλη 2020. Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται σε 7 εκατ.

-Σιδηροδρομικές διαβάσεις στην περιοχή Βέροιας και Γέφυρας (χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης το πέρας του 2023, ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται σε 25 εκατ.).

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο