ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣSiemens και Alstom προσανατολίζονται σε νέες παραχωρήσεις για το «OK» της ΕΕ στη συγχώνευσή τους

Siemens και Alstom προσανατολίζονται σε νέες παραχωρήσεις για το «OK» της ΕΕ στη συγχώνευσή τους

Το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε πρόσθετες παραχωρήσεις εξετάζουν Siemens και Alstom, με στόχο να κερδίσουν την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού «πρωταθλητή» στο σιδηρόδρομο.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην υπερπήδηση των ανησυχιών της Επιτρόπου για θέματα ανταγωνισμού Margrethe Vestager, που πρόσφατα εξέφρασε την ανησυχία της για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας συγχώνευσης στα τρένα υψηλών ταχυτήτων.

Μάλιστα, το Reuters σημειώνει ότι πηγές που παρακολουθούν το θέμα από κοντά αναφέρουν ότι «οι δύο εμπλεκόμενοι όμιλοι προχώρησαν σε πρόσθετες παραχωρήσεις, ώστε να επεκτείνουν το γεωγραφικό πεδίο των προηγούμενων προσφορών τους και να παρουσιάσουν ένα λεπτομερές πλάνο ενώπιον των Βρυξελλών».

Υπενθυμίζεται ότι, ήδη, Siemens και Alstom προσφέρθηκαν να πουλήσουν είτε δραστηριότητές τους που σχετίζονται με την κατασκευή τρένων υψηλών ταχυτήτων, είτε το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων σηματοδότησης της Alstom στην Ευρώπη.

Ωστόσο, αυτές οι προσφορές θεωρήθηκαν ανεπαρκείς από Βρετανούς, Ολλανδούς, Βέλγους και Ισπανούς επιτηρητές του τμήματος Ανταγωνισμού της Κομισιόν.

Σε κάθε περίπτωση, η Κομισιόν έχει προθεσμία έως τις 18 Φεβρουαρίου για να αποφασίσει σχετικά με την επικείμενη συγχώνευση.

Β.Β

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο