ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣSiemens – Alstom: Το «όχι» της Κομισιόν μπλόκαρε μια συναλλαγή ορόσημο

Siemens – Alstom: Το «όχι» της Κομισιόν μπλόκαρε μια συναλλαγή ορόσημο

Τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν τόσο η Alstom, όσο και η Siemens για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μπλοκάρει την συγχώνευση των δύο εταιρειών, που στόχο είχαν τη δημιουργία ενός «πρωταθλητή» στον κλάδο του σιδηροδρόμου.

Της Βάσως Βεγιάζη 

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση, εκφράζεται “λύπη για το γεγονός ότι τα διορθωτικά μέτρα που προσφέρθηκαν, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων βελτιώσεων, θεωρήθηκαν ανεπαρκή από την Κομισιόν”.

Όπως τονίζουν οι δυο εταιρείες, τα διορθωτικά μέτρα ήταν εκτεταμένα και κάλυπταν όλες τις ανησυχίες που εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσον αφορά στη σηματοδότηση και τα τρένα υψηλών ταχυτήτων.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι «ορισμένοι αξιόπιστοι και αναγνωρισμένοι Ευρωπαίοι φορείς εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον για το πακέτο των διορθωτικών μέτρων, επιβεβαιώνοντας έτσι πλήρως τη βιωσιμότητά τους».

Οι δύο εταιρείες τονίζουν πως είναι πεπεισμένες ότι η συναλλαγή θα δημιουργούσε σημαντική αξία για τον τομέα των συγκοινωνιών παγκοσμίως, για την ευρωπαϊκή σιδηροδρομική βιομηχανία, τους πελάτες, τους ταξιδιώτες και όσους μετακινούνται από και προς την εργασία τους, χωρίς να βλάπτει τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό.

«Θα επέτρεπε επίσης τη δημιουργία ενός Ευρωπαίου παρόχου που θα είχε την ικανότητα να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από εταιρείες που δεν ανήκουν στην ΕΕ», καταλήγουν.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο