ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣH Αίγυπτος αποκτά σύγχρονο σιδηρόδρομο, συμφωνία με την Siemens

H Αίγυπτος αποκτά σύγχρονο σιδηρόδρομο, συμφωνία με την Siemens

Η Εθνική Αρχή για Σήραγγες (National Authority for Tunnels), μια κυβερνητική αρχή υπό τη δικαιοδοσία του υπουργείου Μεταφορών της Αιγύπτου και η Siemens Mobility υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) – μαζί με τις τοπικές εταιρείες Orascom Construction S.A.E. και The Arab Contractors (Osman Ahmed Osman & Co.) – για το σχεδιασμό, την εγκατάσταση και τη θέση σε λειτουργία του πρώτου σιδηροδρομικού συστήματος υψηλής ταχύτητας της Αιγύπτου.

Επιπλέον, η Siemens Mobility θα παρέχει υπηρεσίες συντήρησης. Η συμφωνία περιλαμβάνει ένα σιδηροδρομικό σύστημα με δίκτυο 1000 χλμ., με το πρώτο να είναι μια γραμμή υψηλής ταχύτητας 460 χλμ.

Η αξία της παραγγελίας αυτής της αρχικής γραμμής υψηλής ταχύτητας είναι περίπου 3 δισ. δολάρια.

Το Μνημόνιο υπογράφηκε από τον Essam Waly, πρόεδρο της Εθνικής Αρχής για τις Σήραγγες της Αιγύπτου και από τον Michael Peter, CEO της Siemens Mobility, σε συνάντηση στις 14 Ιανουαρίου 2021 στο Κάιρο. Μάρτυρες ήταν η αυτού Εξοχότης, πρωθυπουργός Mostafa Madbouly και η αυτού Εξοχότης, υπουργός Μεταφορών Kamel Al Wazir, της Αιγύπτου, καθώς και ο CEO της Siemens, Joe Kaeser, και ο αναπληρωτής CEO της Siemens, Roland Busch.

«Νιώθουμε τιμή και υπερηφάνεια που επεκτείνουμε την αξιόπιστη συνεργασία μας με την Αίγυπτο. Χτίζοντας ένα σιδηροδρομικό σύστημα υψηλής απόδοσης για τη χώρα, θα υποστηρίξουμε τον αιγυπτιακό λαό με προσιτές, καθαρές και αξιόπιστες μεταφορές», δήλωσε ο Joe Kaeser, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Siemens AG.

«Μετά το εξαιρετικά επιτυχημένο ενεργειακό έργο Mega, είμαστε τώρα πρόθυμοι να επαναλάβουμε αυτό το διορατικό πνεύμα στον τομέα των συγκοινωνιών μαζί με τους εταίρους μας», συμπλήρωσε.

«Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι που το υπουργείο Μεταφορών επιλέγει να μας εμπιστευτεί για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου. Η ηγετική μας θέση στην ψηφιοποίηση και οι ολοκληρωμένες ετοιμοπαράδοτες υπηρεσίες θα φέρουν ένα ενοποιημένο και υπερσύγχρονο σιδηροδρομικό σύστημα υψηλής ταχύτητας, που θα προσφέρει τεχνολογική ώθηση για τη χώρα και θα δημιουργήσει τοπικές θέσεις εργασίας.

Το σύστημα θα βελτιώσει αισθητά την εμπειρία των επιβατών και θα μειώσει το χρόνο ταξιδιού για εκατομμύρια Αιγυπτίους», δήλωσε ο Michael Peter, CEO της Siemens Mobility.

Η πρώτη γραμμή μεγάλης ταχύτητας μήκους 460 χλμ. θα συνδέσει τις γρήγορα αναπτυσσόμενες πόλεις El-Alamein στη Μεσόγειο Θάλασσα με την Ain Sokhna στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ θα διέρχεται επίσης από τη Νέα Διοικητική Πρωτεύουσα.

Η γραμμή θα είναι επίσης λειτουργική για εμπορευματικές μεταφορές που θα ενισχύσουν περαιτέρω την οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο