ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΆνοδος εσόδων για τη γερμανική αγορά ταχυμεταφορών. Με το βλέμμα στην ψηφιοποίηση – αυτοματοποίηση

Άνοδος εσόδων για τη γερμανική αγορά ταχυμεταφορών. Με το βλέμμα στην ψηφιοποίηση – αυτοματοποίηση

Συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία η αγορά ταχυμεταφορών της Γερμανίας, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που εκπονήθηκε από την Ομοσπονδιακή Ένωση Δεμάτων και Εμπορευματικών Αποστολών (BIEK).

Αναλυτικότερα, τo 2017, μεταφέρθηκαν περίπου 3,35 δισ. αποστολών, αυξημένες κατά 190 εκατ. ή κατά 6,1% εν συγκρίσει με ένα χρόνο νωρίτερα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2000 μεταφέρθηκαν 1,69 δισ. αποστολών (+98% εν συγκρίσει με το 2017).

Όπως σημειώνεται στη μελέτη, οι επιχειρήσεις του κλάδου για να ανταποκριθούν με αξιοπιστία στο κομμάτι της ζήτησης προχωρούν σε ψηφιοποίηση και αυτοματοποίηση κατά μήκος της εφοδιαστικής τους αλυσίδας.

Για το τρέχον έτος, η BIEK δήλωσε ότι αναμένει αύξηση του όγκου των αποστολών έως και 5,5%.

Οι συνολικές πωλήσεις ανήλθαν στα 19,4 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 4,9%, ενώ όσον αφορά αποκλειστικά στην γερμανική αγορά δεμάτων σημειώθηκε άνοδος 9,7%.

Μεγάλο μέρος της αύξησης του όγκου πωλήσεων προήλθε από τις ηλεκτρονικές αγορές και το ηλεκτρονικό εμπόριο, κλάδος που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη παγκοσμίως.

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με την Ένωση, οι B2C αποστολές συγκέντρωσαν ένα αρκετά μεγάλο μερίδιο του συνολικού όγκου πωλήσεων, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι και οι B2B αποστολές κινήθηκαν ανοδικά.

Αναφορικά με τις αποστολές στην εγχώρια αγορά, αυτές αυξήθηκαν κατά 1,3% και υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τέλος, στο κομμάτι της εργασίας, το 2017, στον κλάδο απασχολήθηκαν περίπου 229.600 άτομα, με την ΒΙΕΚ να τονίζει ότι κατά το εξεταζόμενο έτος η γερμανική αγορά συγκέντρωσε το ενδιαφέρον 10.000 εργαζομένων επιπλέον έναντι του 2016.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο