ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΈρχεται το πρώτο ρομπότ παράδοσης επιστολών και δεμάτων στον κόσμο

Έρχεται το πρώτο ρομπότ παράδοσης επιστολών και δεμάτων στον κόσμο

Η Post Norge, σε συνεργασία με την Buddy Mobility, εργάζεται για την κατασκευή του πρώτου ρομπότ παράδοσης επιστολών και δεμάτων στον κόσμο.

Μάλιστα, σε επιλεγμένες τοποθεσίες το νέο αυτό ρομπότ θα μπορεί να αντικαταστήσει το παραδοσιακό γραμματοκιβώτιο έτσι όπως το γνωρίζουμε.

Ταυτόχρονα, ο παραλήπτης θα ενημερώνεται για το αν η επιστολή ή το δέμα του βρίσκεται καθ’ οδόν, ώστε να αποφασίζει για την παραλαβή του από το δρόμο ή για προγραμματισμό ώστε να το λάβει στην κατοικία του την ώρα που εκείνον εξυπηρετεί.

Κάθε βράδυ το ρομπότ θα επιστρέφει στο κέντρο διανομής της Post Norge, ώστε να παραλαμβάνει το εμπόρευμα για τις παραδόσεις της επόμενης ημέρας. Συνολικά θα μπορεί να εξυπηρετεί έως και 100 νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Posten Norge, «το ρομπότ θα είναι εφοδιασμένο με αναβαθμισμένη τεχνολογία και αισθητήρες, θα κινείται με μόλις 6 χλμ. την ώρα, που σημαίνει ότι θα αποτελεί μηδενικό κίνδυνο για τους γύρω του».

Επισημαίνει ότι «υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες στην αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης και στις προσοδοφόρες εφαρμογές για τις εταιρείες logistics όπως η δική μας.

Παράλληλα, θέλουμε να τονώσουμε την αγορά να αναπτύξει περισσότερες εξειδικευμένες λύσεις και η συμφωνία με την Buddy Mobility αποτελεί ένα παράδειγμα των παραπάνω».

Σημειωτέον, η Buddy Mobility είναι νορβηγική εταιρεία που ασχολείται με θέμα κινητικότητας και αποτελεί κοινοπραξία νορβηγικών και διεθνών συμφερόντων.

Στόχος της Posten Norge είναι να παρευρεθεί, τον προσεχή Αύγουστο, σε φόρουμ Νορβηγών πολιτικών και επιχειρηματικών εκπροσώπων και να προωθήσει τη χρήση αυτόνομων λύσεων στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Τέλος, όσον αφορά στο ρομπότ, το πλάνο των δύο εταιρειών είναι να δοκιμαστεί σε κατοικημένη περιοχή στο Kongsberg προς το τέλος του 2018.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο