ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΑντιδρά η ΠΟΣΤ στο σχέδιο μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ. «Δημιουργούνται εργαζόμενοι δυο ταχυτήτων, συρρικνώνεται ο οργανισμός», σημειώνει

Αντιδρά η ΠΟΣΤ στο σχέδιο μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ. «Δημιουργούνται εργαζόμενοι δυο ταχυτήτων, συρρικνώνεται ο οργανισμός», σημειώνει

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ στο σχέδιο μετασχηματισμού του Οργανισμού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για διαχωρισμό και δημιουργία εργαζομένων δυο ταχυτήτων και για κλείσιμο περισσότερων ταχυδρομικών γραφείων.

Η ΠΟΣΤ, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι «τα ΕΛΤΑ μπαίνουν στο στόχαστρο» και ότι η κυβέρνηση «επιχειρεί να διαλύσει τον αρχαιότερο δημόσιο Οργανισμό, που μετράει 192 χρόνια ιστορικής διαδρομής, μια μακρόχρονη διαδρομή με πρωταγωνιστικό ρόλο και τεράστια προσφορά στην οικονομική, πολιτιστική και περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας».

Η ΠΟΣΤ, όπως αναφέρεται, λέει «ναι»:

-στη χρηματοδότηση του Οργανισμού, με σωστή διαχείριση των χρημάτων προς την κατεύθυνση της αναδιοργάνωσης των ΕΛΤΑ,

-στην εθελουσία με ξεκάθαρους όρους,

-στις προσλήψεις προσωπικού, με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

αλλά «όχι»:

-στη βάρβαρη κινητικότητα των εργαζομένων,

-στο διαχωρισμό και τη δημιουργία εργαζομένων δύο ταχυτήτων,

-στο κλείσιμο ταχυδρομικών γραφείων και στην περαιτέρω συρρίκνωση του Δικτύου ΕΛΤΑ.

«Αυτά μας βρίσκουν αντίθετους και δεν θα περάσουν. Εμείς οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα αγωνιστούμε, όπως διαχρονικά έχουμε κάνει μέχρι τώρα, για την περιφρούρηση του κοινωνικού αγαθού της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης, για να κρατήσουμε το Ταχυδρομείο όρθιο, προσιτό και ανοιχτό για όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, θα παλέψουμε για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και για τη δίκαιη μεταχείριση παλιών και νέων εργαζομένων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο