ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΑπεργία ταχυδρόμων Αθήνας και νομού Αττικής από τις 4 έως τις 7 Απριλίου

Απεργία ταχυδρόμων Αθήνας και νομού Αττικής από τις 4 έως τις 7 Απριλίου

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατέρχονται οι ταχυδρόμοι της Αθήνας και του νομού Αττικής από τις 4 έως τις 7 Απριλίου, καταγγέλλοντας μείωση των θέσεων εργασίας στο τομέα της διανομής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «με μια προκλητικά μονομερή απόφαση, η «αριστερή» Διοίκηση χαρίζει τις ταχυδρομικές υπηρεσίες στους ιδιώτες, υποβαθμίζοντας την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Πρακτικά, η μείωση των θέσεων εργασίας στη διανομή σημαίνει ότι και οι διανομείς θα πιέζονται υπερβολικά, μη μπορώντας να καλύψουν τις μεγάλες αποστάσεις, αλλά και οι πολίτες που δεν θα λαμβάνουν εγκαίρως την αλληλογραφία τους».

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, ένας ταχυδρόμος θα πρέπει να κάνει καθημερινά μηχανοκίνητη διανομή 20 – 80 χιλιομέτρων.

Επίσης, σε «Μονάδες Διανομής» θα σημειωθεί κάλυψη μόλις του 50% των οργανικών θέσεων, με αποτέλεσμα, τις ημέρες αιχμής, οι πολίτες να βλέπουν τον ταχυδρόμο να περνά έως και μια φορά την εβδομάδα.

«Το Σωματείο Ταχυδρόμων Αθήνας και Νομού Αττικής καταδικάζει  την μονομερή απόφαση την οποία χαρακτηρίζει, όχι απλώς επικίνδυνη, αλλά βόμβα στα θεμέλια του ταχυδρομείου.

Η χαρτογράφηση που θέλει να εφαρμόσει, πρακτικά δεν μπορεί να εφαρμοστεί, παρά μόνο στα χαρτιά όσων την σχεδίασαν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Λεκανοπέδιο, πλην του Πειραιά, θα εξυπηρετείται από 600 διανομείς, σε σχέση με 1026 σήμερα», αναφέρεται σχετικά.

Τέλος, το Σωματείο καταγγέλλει ότι τα ΕΛΤΑ καλούνται να λειτουργήσουν με λιγότερο προσωπικό, σε σχέση με τον ανταγωνισμό, όταν ο ανταγωνισμός εμφανίζει 1.000 άτομα προσωπικό στο Λεκανοπέδιο (με το 30% του έργου των ΕΛΤΑ), με αποτέλεσμα να εμφανίζει 65% μεγαλύτερη δύναμη διανομής, σε σχέση με το δημόσιο ταχυδρομείο.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο