ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΑπεργούν οι εργαζόμενοι της Amazon στη Γερμανία, διεκδικώντας υψηλότερους μισθούς

Απεργούν οι εργαζόμενοι της Amazon στη Γερμανία, διεκδικώντας υψηλότερους μισθούς

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι σε επτά αποθήκες της Amazon, σε ολόκληρη τη Γερμανία, διεκδικώντας καλύτερες οικονομικές απολαβές.

Σύμφωνα με το συνδικάτο εργαζομένων Verdi, οι απεργίες θα ξεκινήσουν από το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα με προοπτική να συνεχιστούν.

Οι κινητοποιήσεις, υπό το σύνθημα «Όχι άλλη έκπτωση στους μισθούς μας», θα συμπέσουν με την πρωτιά της Amazon, όταν ο αμερικανικός διαδικτυακός γίγαντας της λιανικής πώλησης προσφέρει εκπτώσεις στους συνδρομητές της υπηρεσίας Prime σε επιλεγμένα προϊόντα.

Να σημειωθεί ότι, η Γερμανία είναι η 2η μεγαλύτερη αγορά μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Amazon αντιμετωπίζει μια μακρόχρονη «μάχη» με τα εργατικά συνδικάτα στη Γερμανία, τα οποία ζητούν καλύτερη αμοιβή και συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους στον κλάδο της εφοδιαστικής, οι οποίοι από το 2013 πραγματοποιούν συχνές κινητοποιήσεις.

Η Amazon διαθέτει 12 αποθήκες στη Γερμανία, ενώ νωρίτερα δήλωσε ότι σχεδιάζει να ανοίξει μια νέα αποθήκη στη Γερμανία εφέτος και να δημιουργήσει περισσότερες από 2.800 θέσεις εργασίας με μόνιμες συμβάσεις.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο