ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΑποδόθηκαν 22,5 εκατ. ευρώ, στη ΔΕΗ, από τα ΕΛΤΑ. Προσεχώς μια ακόμη πληρωμή

Αποδόθηκαν 22,5 εκατ. ευρώ, στη ΔΕΗ, από τα ΕΛΤΑ. Προσεχώς μια ακόμη πληρωμή

Επιλύεται η “αναστάτωση” στις σχέσεις ΕΛΤΑ – ΔΕΗ, καθώς αποδόθηκαν στη ΔΕΗ 22,5 εκατ. ευρώ, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα επίκειται μια ακόμη εξόφληση, επιπλέον 22,5 εκατ.

Αναλυτικότερα, το ποσό που αποδόθηκε, σήμερα, στη ΔΕΗ προήλθε – σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων – από μέρος των οφειλών του Δημοσίου προς τα ΕΛΤΑ.

Αποτελούν τμήμα των χρημάτων που δικαιούνται τα ΕΛΤΑ από το 2013 ως το 2014, ως αποζημίωση της Καθολικής Υπηρεσίας που επιτελούν. Τα 3 επιπλέον εκατ. αποτελούν συμψηφισμό οφειλών της ΔΕΗ προς τα ΕΛΤΑ.

Παράλληλα, η διοίκηση των ΕΛΤΑ ξεκίνησε τις διαδικασίες για την εξασφάλιση επιπλέον 22,5 εκατ. για την καταβολή, μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, και των υπολοίπων οφειλομένων από λογαριασμούς στη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με κύκλους της διοίκησης, “παρότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία βρέθηκαν, εκ νέου, στο στόχαστρο διαφόρων συμφερόντων, «πληρώνοντας» τη γενικευμένη ύφεση που παρατηρείται στη ρευστότητα της αγοράς, επέδειξαν αντανακλαστικά, έδρασαν αθόρυβα, μεθοδικά και χωρίς έπαρση, έχοντας την απόλυτη στήριξη του κυβερνητικού μηχανισμού, έδωσαν ένα τέλος στο θέμα που δημιουργήθηκε”.

Παράλληλα, όπως υπογραμμίζουν, “από αυτή την κρίση, έγινε μάλιστα κατανοητό ότι η ΔΕΗ έχει ανάγκη το εκτεταμένο δίκτυο των ΕΛΤΑ σε όλη την Ελλάδα, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι, παρά τη δημιουργία εντυπώσεων, που προήλθε από αβάσιμες εκτιμήσεις διαφόρων κύκλων, χιλιάδες πολίτες εξακολουθούν να συρρέουν στα ταχυδρομικά καταστήματα καθημερινά για να πληρώνουν εκεί τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Αντιστοίχως, την ίδια εμπιστοσύνη δείχνουν στα ΕΛΤΑ περισσότερες από 300 εταιρείες που εξυπηρετούνται από το δίκτυο των καταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων για την είσπραξη των οφειλών τους και είναι όλες πληρωμένες και εξοφλημένες, χωρίς να επηρεαστούν στο παραμικρό από το τεχνικό πρόβλημα των προηγούμενων ημερών”.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο