ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΑυτό είναι το mega κέντρο διαλογής δεμάτων της Deutsche Post DHL στο Μπόχουμ

Αυτό είναι το mega κέντρο διαλογής δεμάτων της Deutsche Post DHL στο Μπόχουμ

Άνοιξε τις πύλες του το mega κέντρο διαλογής δεμάτων του ομίλου Deutsche Post DHL στο Bochum της Γερμανίας.

Με δυνατότητα διαλογής έως και 50.000 αποστολών την ώρα, το κέντρο του Bochum από κοινού με το αντίστοιχο του Obertshausen κοντά στη Φρανκφούρτη, που εγκαινιάστηκε το 2016, είναι το μεγαλύτερο κέντρο δεμάτων της DHL στη Γερμανία.

Όταν φτάσει στην πλήρη δυναμικότητά του, το 2020, στο κέντρο θα απασχολούνται συνολικά 600 εργαζόμενοι, που θα καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Οι κ.κ. Armin Laschet, πρόεδρος κρατιδίου Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Tobias Meyer, μέλος διοικητικού συμβουλίου της Post & Paket Deutschland και Thomas Eiskirch, δήμαρχος Bochum.

Με πάνω από 20.000 σορταρισμένα αντικείμενα την ώρα μέχρι σήμερα, το κέντρο του Bochum παρέχει ήδη σημαντική υποστήριξη για την ταχεία και αξιόπιστη επεξεργασία αποστολών στην περιοχή του Ρουρ (κρατίδιο  Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας), κατά την επερχόμενη περίοδο των Χριστουγέννων.

Το 2016, ο γερμανικός όμιλος απέκτησε περίπου 140.000 τετραγωνικά μέτρα χώρου στην τοποθεσία που χρησιμοποιούσε μέχρι τότε η Opel στο Bochum-Laer. Η κατασκευή του κέντρου δεμάτων ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2017 και ολοκληρώθηκε -σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα- εντός 2 ετών.

Οι κ.κ. Tobias Meyer, Armin Laschet και Thomas Eiskirch.

Το νέο κτίριο του κέντρου δεμάτων καλύπτει από μόνο του μια έκταση 40.000 τετραγωνικών μέτρων, που αντιστοιχεί στο μέγεθος πάνω από 5 γηπέδων ποδοσφαίρου.

Επιπλέον, είναι ενεργειακά αποδοτικό, καθώς τροφοδοτείται με ηλεκτρισμό και θερμότητα από δικό του θερμοηλεκτρικό σταθμό, ενώ στα πλάνα είναι η κατασκευή φωτοβολταϊκόύ οροφής.

Είναι εξοπλισμένο με λαμπτήρες LED, καθώς και με 35 κολώνες φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Να σημειωθεί ότι, συμπεριλαμβανομένου του Bochum, ο όμιλος Deutsche Post DHL λειτουργεί 36 κέντρα δεμάτων στη Γερμανία, όπου μπορούν να ταξινομηθούν συνολικά περίπου 1,2 εκατ. αντικείμενα κατά τη διάρκεια κάθε ώρας λειτουργίας.

Τέλος, στις ώρες αιχμής πριν από τα Χριστούγεννα, υπολογίζεται ότι ο αριθμός διαλογής θα ανέβει στα 11 εκατ. δέματα ημερησίως.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο