ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΕγκαινιάστηκε το νέο κέντρο διαλογής των Κροατικών Ταχυδρομείων

Εγκαινιάστηκε το νέο κέντρο διαλογής των Κροατικών Ταχυδρομείων

Παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας και υψηλόβαθμων αξιωματούχων εγκαινιάστηκε το νέο κέντρο διαλογής (shorting center) της Croatian Post στην πόλη Velika Gorica του Ζάγκρεμπ.

Το κέντρο διαλογής, συνολικής αξίας 350 εκατ. κούνα (HRK), αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της εταιρείας, χαρακτηρίστηκε ως το πιο μοντέρνο logistics center της ΝΑ. Ευρώπης και στόχος είναι να βοηθήσει στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κροατία.

Στο shorting center θα απασχολούνται πάνω από 1.500 εργαζόμενοι στα τμήματα διαλογής, εφοδιαστικής ταχυδρομείου, εφοδιαστικής δεμάτων, διαμετακόμισης και στόλου οχημάτων, IT και data center, υποστήριξης επιχειρήσεων.

Η αποθηκευτική του ικανότητα ανέρχεται στις 8.000 θέσεις παλετών και συνολικά 6.400 τόνων φορτίου.

Τέλος, θα μπορεί να σορτάρει συνολικά 15.000 αποστολές την ώρα, με βάρος δεμάτων κυμαινόμενο από 100 γραμμ. έως 30 κιλά.

Κατά την ομιλία του ο Κροάτης πρωθυπουργός, Andrej Plenković, τόνισε ότι «το έργο αυτό ενσωματώνει επιχειρηματικές δραστηριότητες από τέσσερις άλλες τοποθεσίες στο Ζάγκρεμπ και εξασφαλίζει πιο αποτελεσματική και τεχνολογικά πιο προηγμένη επεξεργασία δεμάτων. Συγχαίρω το συμβούλιο και όλους τους υπαλλήλους της Croatian Post.

Πιστεύω ότι θα συνεχίσετε να αυξάνετε την ποιότητα εργασιών των Κροατικών Ταχυδρομείων και των υπηρεσιών για τους πολίτες της χώρας και την οικονομία, τόσο με επιχειρησιακούς, όσο και οικονομικούς τρόπους».

Αντίστοιχα, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μεταφορών και Υποδομών της χώρας, Oleg Butković, χαρακτήρισε την εταιρεία ως μια από τις λιγοστές του κλάδου που διαχειρίζονται με επιτυχία τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και επενδύσεις.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Croatian Post, Ivan Čulo, είπε «για την ομάδα μου, αυτή είναι η πραγματοποίηση της μεγαλύτερης επένδυσης που παρουσιάσαμε στο “Post2022 Development Strategy” και αποτελεί ένα θεμέλιο πάνω στο οποίο συνεχίζουμε την ανάπτυξη των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων, των logistics και των ανθρώπων.

Συνεχίζουμε να δουλεύουμε επενδύοντας στην κροατική οικονομία, αυξάνοντας τους μισθούς των εργαζομένων μας και την παραγωγικότητα όλων των τμημάτων της εταιρείας, με στόχο την κατάληψη της υψηλότερης θέσης στην κροατική αγορά».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο