ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΕνισχυμένα κατά 5,4%, το 2017, τα έσοδα της Deutsche Post. Το e-commerce παραμένει κινητήριος μοχλός ανάπτυξης

Ενισχυμένα κατά 5,4%, το 2017, τα έσοδα της Deutsche Post. Το e-commerce παραμένει κινητήριος μοχλός ανάπτυξης

Έπειτα από μια επιτυχημένη πορεία το 2017, ο όμιλος Deutsche Post DHL θεωρεί ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει τους στρατηγικούς και οικονομικούς στόχους που έχει θέσει για το 2020.

«Έχουμε θέσει τις κατάλληλες βάσεις για ένα επιτυχημένο μέλλον» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού ομίλου Frank Appel στην ετήσια γενική συνέλευση στη Βόννη, επισημαίνοντας ότι το 2017, με τη παρούσα δομή που εφαρμόστηκε ο όμιλος πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα στην ιστορία του.

Ο Appel επιβεβαίωσε το στόχο αύξησης των λειτουργικών κερδών (EBIT) κατά το τρέχον οικονομικό έτος σε 4,15 δισ. ευρώ. Ο ίδιος σχολίασε μάλιστα ότι τα EBIT θα αγγίξουν τα 5 δισ. ως το 2020.

Κατά τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Post DHL, κύριος μοχλός ανάπτυξης των δραστηριοτήτων του ομίλου είναι και θα είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce).

Υπολογίζεται ότι, το 2020, περίπου 2,1 δισ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα ψωνίζουν online. Οπότε, τα έσοδα του ηλεκτρικού εμπορίου θα αυξηθούν στα 4,1 τρισ. δολ.

«Τα logistics αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του ηλεκτρονικού εμπορίου. Και το κάνουμε πραγματικά απλό. Από την τοποθέτηση της εντολής παραλαβής ως την παρακολούθηση της παραγγελίας και στο τέλος την πληρωμή», είπε ο Appel

Αισιοδοξία για το ελεύθερο εμπόριο

Αισιόδοξος ότι το παγκόσμιο εμπόριο θα συνεχίσει να αυξάνεται, παρά τις πολλές οικονομικές αβεβαιότητες, δήλωσε ο Appel, βασιζόμενος στα ευρήματα του νέου Βαρόμετρου για το Παγκόσμιο Εμπόριο της DHL.

«Το μέλλον είναι παγκόσμιο. Οτιδήποτε άλλο είναι μια παρανόηση», δήλωσε.

Απευθυνόμενος στους μετόχους, ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού έκανε αναφορά στις θετικές επιπτώσεις του παγκόσμιου εμπορίου για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης σε πολλές περιοχές του κόσμου.

Ως κορυφαία εταιρεία εφοδιαστικής παγκοσμίως, ο όμιλος Deutsche Post DHL επενδύει σε παγκόσμια κλίμακα ανέφερε.

Όπως είπε, «Όπου επενδύουμε, διασφαλίζουμε ότι η κοινωνία αναπτύσσεται και η ευημερία μεγαλώνει. Ο προστατευτισμός είναι το λάθος μονοπάτι, ανεξάρτητα από το πού είναι ή από ποια μορφή παίρνει».

Ικανοποίηση για την πορεία του 2017

Ο Appel εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα-ρεκόρ του που επετεύχθησαν το 2017.

Χάρη στις ισχυρές επιδόσεις σε όλα τα τμήματα (e-Commerce, express, freight, supply chain), ο όμιλος πέτυχε άνοδο των ενοποιημένων EBIT κατά 7,2% στα 3,74 δισ. ευρώ.

Αντίστοιχα, τα έσοδα του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 5,4% στα 60,4 δισ. ευρώ.

Ο Appel δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους υπαλλήλους του ομίλου, οι οποίοι φτάνουν τους 520.000 παγκοσμίως, για τη δέσμευσή τους απέναντι στην επιχείρηση.

Όπως είπε, «το κλειδί για την επιτυχία μας είναι μια ισχυρή ομάδα και το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό της βιομηχανίας».

Στο επίκεντρο η ηλεκτροκίνηση

Στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων του ομίλου, ο Appel ανακοίνωσε ότι η Deutsche Post DHL προχώρησε στο διπλασιασμό της παραγωγής του StreetScooter, το ηλεκτρικό όχημα παράδοσης που αναπτύχθηκε από τον όμιλο.

Αυτή τη στιγμή στους δρόμους της Γερμανία κυκλοφορούν πάνω από 5.500 StreetScooters, σχολίασε.

Μεσοπρόθεσμα, η επιχείρηση σχεδιάζει να κατασκευάσει περίπου 20.000 StreetScooters το χρόνο.

Σύμφωνα με τον Appel, «η τρέχουσα επιτυχία του StreetScooter είναι ενθαρρυντική. Είναι πλέον καιρός να ανεβάσουμε ταχύτητα».

Διαμορφώνοντας την εφοδιαστική του μέλλοντος

Για την επιτάχυνση της επιτυχίας του StreetScooter, ο γερμανικός όμιλος πρόσφατα δημιούργησε το τμήμα «Corporate Incubations» με επικεφαλής τον Jürgen Gerdes.

Το τμήμα αυτό θα αποτελέσει ένα «φυτώριο» για νέες, καινοτόμες και με το βλέμμα στο μέλλον ιδέες, δήλωσε ο Appel.

Στόχος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να εφευρεθεί το μέλλον των logistics σήμερα.

Β. Βεγιάζη

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο