ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΗ Κομισιόν ενέκρινε την κρατική επιδότηση προς την Correos για την παροχή Καθολικής Υπηρεσίας την περίοδο 2011-2020

Η Κομισιόν ενέκρινε την κρατική επιδότηση προς την Correos για την παροχή Καθολικής Υπηρεσίας την περίοδο 2011-2020

Συμβατή με τους ενωσιακούς κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ κρίθηκε η αποζημίωση που χορήγησε η Ισπανία στο ισπανικό ταχυδρομείο Correos για την παροχή Καθολικής Υπηρεσίας τη χρονική περίοδο 2011-2020.

Σύμφωνα με την Επίτροπο Margrethe Vestager, υπεύθυνη για θέματα Ανταγωνισμού, «η εύκολη πρόσβαση στις ταχυδρομικές υπηρεσίες είναι ζωτικής σημασίας για όλους τους πολίτες της ΕΕ. Η σημερινή απόφαση επιτρέπει στην Correos να συνεχίσει να παρέχει βασικές ταχυδρομικές υπηρεσίες σε όλη την Ισπανία σε προσιτές τιμές, χωρίς υπερβολικά στρεβλώσεις».

Σημειώνεται ότι, τον Ιανουάριο του 2020, η Ισπανία κοινοποίησε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το σχέδιό της να αποζημιώσει την Correos με 1,280 εκατ. ευρώ για την παροχή Καθολικής Ταχυδρομικής υπηρεσίας, κατά την περίοδο 2011-2020.

Το εν λόγω “έργο” περιλαμβάνει την παροχή βασικών ταχυδρομικών υπηρεσιών σε ολόκληρη τη χώρα σε προσιτές τιμές και σε ορισμένες ελάχιστες απαιτήσεις ποιότητας.

Από τα συνολικά 1,280 εκατ. ευρώ, να σημειωθεί ότι τα 1,219 εκατ. είχαν ήδη καταβληθεί στην Correos πριν από την κοινοποίηση της απόφασης προς την Κομισιόν. Για το λόγο αυτό, αρχικά η Κομισιόν διαπίστωσε ότι η Correos είχε λάβει παράνομη (τη μη κοινοποιηθείσα) ενίσχυση.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο