ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΗ πτώση του ταχυδρομείου οδηγεί την Posti σε απολύσεις μόνιμου προσωπικού

Η πτώση του ταχυδρομείου οδηγεί την Posti σε απολύσεις μόνιμου προσωπικού

Η πτώση του επιστολικού ταχυδρομείου θα αναγκάσει τα κρατικά ταχυδρομεία της Φινλανδίας (Posti) να προχωρήσουν σε εκτεταμένο πρόγραμμα περιστολής δαπανών.

Σύμφωνα με το πλάνο της διοίκησης, για το 2019-2020, εξετάζεται το κλείσιμο σημείων πώλησης της Posti και το άνοιγμα μικρότερου αριθμού σημείων εξυπηρέτησης.

Βάσει προκαταρκτικών εκτιμήσεων, ο φινλανδικός ταχυδρομικός πάροχος θα πρέπει να προχωρήσει σε απολύσεις συνολικά 124 μόνιμων υπαλλήλων.

Στόχος είναι όλες αυτές οι αλλαγές θα γίνουν σταδιακά ως τα τέλη του 2020.

Από την πλευρά της η Posti ανέφερε ότι «θα πρέπει μειώσουμε το επιχειρησιακό μας κόστος κατά τουλάχιστον 150-200 εκατ. ευρώ, την προσεχή τριετία, εξαιτίας της μείωσης του όγκου ταχυδρομικών επιστολών.

Η ανάγκη για εξοικονόμηση βασίζεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών, καθώς και στο κόστος που επωμίζεται η Posti από τη διατήρηση των σημείων πώλησης προϊόντων – σε κεντρικές τοποθεσίες, με ευέλικτα ωράρια λειτουργίας που δεν μπορούν να διατηρηθούν με οικονομικά αποδοτικό τρόπο.

Συνολικά, το 97% του δικτύου λιανικής πώλησης της Posti αποτελείται από σημεία εξυπηρέτησης που διατηρούν οι εταίροι μας, δηλ. σημεία εξυπηρέτησης».

Β.Β.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο