ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ«Τσουνάμι» τραυματισμών στην Australia Post. Κάθε μέρα τραυματίζονται 3 ταχυδρόμοι

«Τσουνάμι» τραυματισμών στην Australia Post. Κάθε μέρα τραυματίζονται 3 ταχυδρόμοι

Κάθε μέρα συνολικά 3 ταχυδρόμοι τραυματίζονται στους δρόμους της Αυστραλίας, σύμφωνα με στοιχεία της διεύθυνσης Ασφαλείας του ταχυδρομείου της χώρας (Australia Post).

Για το λόγο αυτό, η Australia Post καλεί τους οδηγούς να βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς έχουν καταγραφή συνολικά 768 τραυματισμοί ταχυδρόμων κατά το τελευταίο οικονομικό έτος.

Διαβλέποντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους εργαζομένους τους, τα ταχυδρομεία της Αυστραλίας πρόκειται να επενδύσουν περί τα 30 εκατ. δολ. για θέματα ασφαλείας του προσωπικού τους επόμενους 12 μήνες.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Ασφάλειας της Australia Post, Peter Bass, κατά μέσο όρο, κάθε εργάσιμη ημέρα, τραυματίζονται 3 ταχυδρόμοι από αυτοκίνητα σε εθνικό επίπεδο.

«Ένας τραυματισμός δεν είναι μεγάλο θέμα, ωστόσο το να έχει 768 σε όλη τη χώρα δεν είναι αποδεκτό. Ζητάμε από τους οδηγούς να είναι alert, να μην τρέχουν και να μην τους αποσπάται η προσοχή (πχ. κινητά τηλέφωνα)», δήλωσε ο Bass.

«Πάντα ψάχνουμε τρόπους για να κρατήσουμε τους ανθρώπους μας ασφαλείς, ειδικά τώρα που πλησιάζουμε στην πολυάσχολη περίοδο των Χριστουγέννων. Ένα από τα πράγματα που κάνουμε είναι να αντικαταστήσουμε τις μοτοσυκλέτες με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα και ηλεκτρικά οχήματα μεταφοράς, τα οποία είναι ασφαλέστερα μέσα» συμπλήρωσε.

Κατά τον Bass, η απόσπαση προσοχή των οδηγών είναι το No1 στη λίστα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ταχυδρόμοι στους δρόμους. Το δεύτερο είναι τα αδέσποτα σκυλιά και το τρίτο η αναστροφή προπορευόμενων οχημάτων.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στατιστικά στοιχεία, 768 τραυματισμοί έχουν προκληθεί από άλλο όχημα, 447 από αδέσποτα σκυλιά και 114 από αναστροφή προπορευόμενου οχήματος.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο