ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΚατ’ αρχήν συμφωνία PostNL – εργαζομένων για μισθολογικές αυξήσεις 5,5% την προσεχή 2ετία

Κατ’ αρχήν συμφωνία PostNL – εργαζομένων για μισθολογικές αυξήσεις 5,5% την προσεχή 2ετία

Η ολλανδική PostNL και τα συνδικάτα εργαζομένων BVPP, CNV και FNV κατέληξαν σε κατ’ αρχήν συμφωνία για την νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Κατόπιν διαβουλεύσεων όλων των πλευρών, συμφωνήθηκε η αύξηση στους μισθούς κατά 5,5% για την προσεχή διετία, καθώς και μια εφάπαξ πληρωμή 0,5% στους εργαζόμενους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η PostNL, συμφωνήθηκαν τα εξής:

-Οι συμφωνίες με τα συνδικάτα περιλαμβάνουν, μια κατ’ αρχήν αύξηση μισθού συνολικά 5,5% σε διάστημα 2 ετών, η καταβολή bonus εντός του 2020 και μια εφάπαξ πληρωμή 0,5% τον Δεκέμβριο του 2020.

-Θα δοθούν 250 ευρώ στους εργαζόμενους για την απασχόλησή τους κατά τη διάρκεια της κρίσης του Covid-19, ενώ τα άτομα που απασχολούνται σε γραφεία θα λάβουν μηνιαίο επίδομα 45 ευρώ για κατ’ οίκον εργασία.

-Όσον αφορά τους ηλικιωμένους απασχολούμενους της PostNL, συμφωνήθηκε ότι μπορούν να εργάζονται λιγότερες ώρες με μερική διατήρηση του μισθού και της σύνταξή τους.

-Επίσης, βάσει του προγράμματος πρόωρης συνταξιοδότησης (3 έτη πριν από την επίσημη συνταξιοδότηση) συνολικά 300 εργαζόμενοι μπορούν να ενταχθούν στο εν λόγω καθεστώς εργασίας.

-Αυξάνεται ο αριθμός συμβάσεων των εργαζομένων στις παραδόσεις δεμάτων σε 2.000.

-Επιταχύνεται η μετατροπή 200 εποχικών συμβάσεων εργασίας σε μόνιμες στο τμήμα Parcels & Logistics.

Β.Β.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο