ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΜε ηλεκτρικά ποδήλατα κινούνται οι ταχυδρόμοι σε 14 πόλεις της Λιθουανίας

Με ηλεκτρικά ποδήλατα κινούνται οι ταχυδρόμοι σε 14 πόλεις της Λιθουανίας

Διανομή αλληλογραφίας με ποδήλατα πραγματοποιούν, από τα τέλη Μαΐου, 31 ταχυδρόμοι σε συνολικά 14 πόλεις της Λιθουανίας.

Νωρίτερα, οι διανομείς έλαβαν μέρος σε ειδικά μαθήματα ποδηλασίας και ασφαλούς κυκλοφορίας, έχουν εφοδιαστεί με κράνη ποδηλάτου, ανακλαστήρες και τσάντες αλληλογραφίας, οι οποίες είναι τοποθετημένες στα ποδήλατα.

«Η Λιθουανία αποτελεί την πρώτη χώρα της Βαλτικής που οι ταχυδρόμοι θα κινούνται με υπηρεσιακά ηλεκτρικά ποδήλατα, αν και αυτό δεν είναι καινοτομία σε άλλες χώρες.

Έχουμε διαθέσει ηλεκτρικά ποδήλατα σε πεζούς διανομείς κάθε πόλης, προσαρμοσμένα στο ύψος και το βάρος τους και οι αναβάτες ποδηλάτων μας λαμβάνουν ανακλαστήρες και ειδικά κράνη ποδηλάτων που ταιριάζουν στο μέγεθος του κεφαλιού τους, καθιστώντας τα ορατά και ασφαλή στο δρόμο.

Να σημειωθεί ότι όλοι οι διανομείς ταχυδρομικών αντικειμένων, που έλαβαν ηλεκτρικά ποδήλατα, έχουν ήδη παρακολουθήσει ειδικά μαθήματα ποδηλασίας και ασφαλούς οδήγησης, τα οποία διεξήγαγαν εκπρόσωποι του ταχυδρομείου της Λιθουανίας και της αστυνομίας», σημείωσε ο Jonas Sadauskas, διευθυντής του Δικτύου Lithuanian Post Network.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν σχεδιαστεί για να κινούνται με ασφάλεια στη βροχή ή κάτω στον παγετό και είναι επίσης κατάλληλα για δύσκολους δρόμους, έτσι ώστε η επίδοση αλληλογραφίας να μην απαιτεί μεγάλη σωματική προσπάθεια στην καθημερινή εργασία.

Επιπλέον, είναι εφοδιασμένα με αντικλεπτικό συναγερμό ενσωματωμένο στους ταχυδρομικούς σάκους και καταχωρημένο σε ειδικό μητρώο αντικειμένων, το οποίο διευκολύνει σημαντικά την αναζήτηση ποδηλάτου σε περίπτωση κλοπής.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο