ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΜε σημαντικές αλλαγές η υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της Deutsche Post

Με σημαντικές αλλαγές η υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της Deutsche Post

Με σημαντικές αλλαγές ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις για το περιεχόμενο της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ) ανάμεσα στον όμιλο Deutsche Post DHL και το γερμανικό συνδικάτο ver.di.

Η νέα ΣΣΕ καθιερώνει μια ενιαία συλλογική σύμβαση τόσο για τους εσωτερικούς, όσο και για τους εξωτερικούς υπαλλήλους του γερμανικού ομίλου.

Ειδικότερα, θα επιτραπεί σε 13.000 υπαλλήλους της DHL Delivery GmbH, οι οποίοι καλύπτονται από περιφερειακές συλλογικές συμβάσεις, να μεταφερθούν στην Deutsche Post AG από την 1η Ιουλίου 2019.

Σύμφωνα με τον Frank Appel, διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Post DHL Group, «στο πλαίσιο της τρέχουσας αναδιάρθρωσης της γερμανικής αγοράς ταχυδρομείου και δεμάτων, φτάσαμε σε ένα σημαντικό ορόσημο που σημαίνει ασφάλεια για τους εργαζόμενους και μακροπρόθεσμες ευκαιρίες για την εταιρεία.

Αυτή η συμφωνία αποτελεί ένα ακόμη βήμα για ανταγωνιστικές μισθολογικές δομές στην εγχώρια ταχυδρομική αγορά, δημιουργώντας ένα θεμέλιο βιώσιμης επιχειρηματικής επιτυχίας».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το καθεστώς προστασίας εργαζομένων από απολύσεις, που επρόκειτο να λήξει στα τέλη του 2019, επεκτάθηκε ως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Β.Β.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο