ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΕισέρχεται στον κλάδο των ασφαλίσεων η La Poste, με την εξαγορά της CNP Assurances

Εισέρχεται στον κλάδο των ασφαλίσεων η La Poste, με την εξαγορά της CNP Assurances

Την εξαγορά της CNP Assurances από τον γαλλικό πάροχο ταχυδρομικών υπηρεσιών La Poste ενέκρινε η Ρυθμιστική Αρχή της Γαλλίας (AMF), επιτρέποντας έτσι τη δημιουργία μιας κρατικά ελεγχόμενης τράπεζας-ασφαλιστή σε αγροτικές περιοχές της χώρες.

Ειδικότερα, η AMF έδωσε το «πράσινο φως» στην Caisse des Depots et Consignations και στο γαλλικό δημόσιο να μεταβιβάσουν το 42% των μετοχών που κατέχουν στην CNP Assurances στην La Banque Postale, το τραπεζικό τμήμα της La Poste.

Το γεγονός αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στην La Poste να αντιμετωπίσει τη συρρίκνωση του ταχυδρομείου άρα και των εσόδων της.

Σύμφωνα με το Reuters, η συγχώνευση μεταξύ της La Banque Postale και της CNP αποτελεί μια απόπειρα της γαλλικής κυβέρνησης να εξασφαλίσει την πρόσβαση σε τραπεζικές και ασφαλιστικές υπηρεσίες στις αγροτικές περιοχές, σε μια εποχή που οι τράπεζες τείνουν να κλείνουν υποκαταστήματα στην ύπαιθρο.

Υπενθυμίζεται ότι, η δυσαρέσκεια για τις δυσεύρετες δημόσιες υπηρεσίες ήταν ένας από τους λόγους που έφερε στους δρόμους το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων.

Ποια είναι η CNP Assurances

Η CNP Assurances είναι μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στην Γαλλία με καθαρά κέρδη 1,3 δισ. ευρώ το 2018.

Ο όμιλος έχει παρουσία και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στην Λατινική Αμερική με σημαντική παρουσία στην Βραζιλία.

Έχει περισσότερους από 37 εκατ. ασφαλισμένους με ασφάλειες ζωής και προστασίας και περισσότερους από 14 εκατ. πελάτες με αποταμιευτικά και συνταξιοδοτικά προγράμματα.

Είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Παρισιού από το 1998 και έχει μια σταθερή μετοχική βάση με μέτοχους τους δημόσιους οργανισμούς Caisse des Depots, La Banque Postale, Groupe BPCE, καθώς και το γαλλικό δημόσιο.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο