ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΝέες χρεώσεις από την USPS το 2019. Πως επηρεάζεται η Amazon

Νέες χρεώσεις από την USPS το 2019. Πως επηρεάζεται η Amazon

Σε αλλαγές των χρεώσεων αποστολής αλληλογραφίας και δεμάτων προσανατολίζονται τα Αμερικανικά Ταχυδρομεία (USPS).

Μάλιστα, γίνεται λόγος για ξέσπασμα ενός ακόμα «πολέμου» ανάμεσα στην Ταχυδρομική Υπηρεσία και την Amazon, καθώς η USPS πρότεινε αύξηση 9,3% στις αποστολές δεμάτων που ζυγίζουν πάνω από 1 λίβρα και αύξηση 12,3% για ελαφρύτερα δέματα.

Πέραν των δεμάτων, η USPS πρότεινε αυξήσεις 3,9% στην express αλληλογραφία προτεραιότητας, 5,9% στην αλληλογραφία προτεραιότητας και 10% στην αλληλογραφίας α’ κατηγορίας.

Οι εν λόγω αλλαγές, εάν εγκριθούν από τις Ρυθμιστικές Αρχές, θα τεθούν σε ισχύ στις 27 Ιανουαρίου του 2019.

Στον πίνακα που ακολουθεί καταγράφονται οι νέες προτεινόμενες τιμές:

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, η κίνηση αυτή έρχεται μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump να συγκροτήσει ομάδα εργασίας για να εξετάσει πώς θα βελτιώσει την αμερικανική ταχυδρομική υπηρεσία, υποστηρίζοντας ότι «βρίσκεται σε μη βιώσιμη οικονομική πορεία και πρέπει να αναδιαρθρωθεί για να αποτρέψει τον φορολογούμενο να χρηματοδοτήσει τη διάσωσή της».

Ωστόσο, εκπρόσωπος της USPS δηλώνει ότι οι προτεινόμενες αλλαγές δεν αποτελούν απάντηση στον «πόλεμο» του Trump κατά της Amazon.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι αυξήσεις τιμών αντανακλούν την καλύτερη κρίση της διεύθυνσης της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας, η οποία επιδιώκει να καθορίσει νέες ταρίφες που θα διατηρήσουν την USPS ανταγωνιστική, παρέχοντάς της ταυτόχρονα τα απαιτούμενα έσοδα».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο