ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ«Ναι» στον εκσυγχρονισμό των κανόνων ΦΠΑ στο διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο από τους ταχυδρομικούς φορείς

«Ναι» στον εκσυγχρονισμό των κανόνων ΦΠΑ στο διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο από τους ταχυδρομικούς φορείς

Υπέρ του εκσυγχρονισμού των κανόνων ΦΠΑ για το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο, που θα συνεισφέρουν τόσο στη βελτίωσή του όσο και στην καταπολέμηση περιπτώσεων απάτης, δηλώνουν οι ταχυδρομικοί φορείς.

Η δήλωση αυτή έρχεται μια μέρα μετά από την απόφαση των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, οι οποίοι κατά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, προχώρησαν στη λήψη μέτρων που άπτονται του βέλτιστου τρόπου με τον οποίο ο ΦΠΑ μπορεί να λειτουργήσει για τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις.

Σημειωτέον, το νέο σύστημα θα διευκολύνει καταναλωτές και επιχειρήσεις, ιδίως τις start-up επιχειρήσεις και τις ΜμΕ, να αγοράζουν και να πωλούν διασυνοριακά ηλεκτρονικά τα προϊόντα τους. Επίσης, θα βοηθήσει τα κράτη-μέλη να ανακτήσουν το ποσό των 5 δισ. ευρώ που εκτιμάται ότι χάνεται από το ΦΠΑ των ηλεκτρονικών πωλήσεων κάθε χρόνο.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της PostEurope, «είναι προς το συμφέρον όλων το νέο One-Stop-Shop IT system να αντιμετωπίσει όλες τις παθογένειες, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης του κόστους διαχείρισης που υπέστη ο τομέας της παράδοσης προϊόντων.

Κατά την περίοδο της εφαρμογής (σ.σ. του νέου κανονισμού), υποστηρίζουμε την προσέγγιση της Κομισιόν για στενή παρακολούθηση και αξιολόγηση των συστημάτων.

Οι ταχυδρομικοί φορείς ως βασικοί παράγοντες του τομέα παροχής ηλεκτρονικού εμπορίου είναι έτοιμοι να συμβάλουν περαιτέρω με την τεχνογνωσία και το know-how που έχουν, ώστε να εξασφαλίσουν την επιτυχία της διαδικασίας».

Μ. Δημητρίου

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο