ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΞεκινά η κατασκευή του νέου περιφερειακού κέντρου διαλογής δεμάτων της Swiss Post στο Cadenazzo

Ξεκινά η κατασκευή του νέου περιφερειακού κέντρου διαλογής δεμάτων της Swiss Post στο Cadenazzo

Μέχρι το τέλος του 2019 θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο από τα τρία νέα περιφερειακά κέντρα διαλογής δεμάτων των Ελβετικών Ταχυδρομείων (Swiss Post) στο Cadenazzo.

Ανάδοχος και επενδυτής του έργου είναι η Stisa SA, η οποία κατέχει επίσης το ακίνητο όπου θα στεγαστεί το κέντρο διαλογής.

Το έργο στο Cadenazzo περιλαμβάνει την κατασκευή ενός βιομηχανικού κτιρίου με σταθμούς υποδοχής για φορτηγά και vans ταχυμεταφορών, καθώς και μια μονάδα διαλογής δεμάτων, η οποία θα βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην υπάρχουσα μονάδα διανομής.

Η εγκατάσταση θα έχει δυνατότητα διαλογής 8.000 δεμάτων την ώρα, ενώ στόχος είναι το νέο κέντρο δεμάτων να αντικαταστήσει την υπάρχουσα μονάδα διανομής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το κόστος επένδυσης και για τα τρία κέντρα διαλογής δεμάτων (Cadenazzo, Untervaz και Vétroz) θα ανέλθει στα 150 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Με το περιφερειακό κέντρο διαλογής δεμάτων στο Cadenazzo, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η Swiss Post αποδεικνύει τη δέσμευσή της για επενδύσεις στην περιοχή και ειδικότερα για την τοποθεσία του Ticino.

Στόχος είναι, μελλοντικά τα δέματα να προωθούνται άμεσα στην περιοχή, έτσι ώστε να μειωθούν οι αποστάσεις μεταφορών και να γίνεται ταχύτερα η διαλογή τους.

Σύμφωνα με την Susanne Ruoff, CEO της Swiss Post, «Με τις ηλεκτρονικές λιανικές πωλήσεις σε άνοδο, είναι σημαντικό -για οικολογικούς λόγους- τα δέματα για το Ticino να παραμένουν στο Ticino, αντί να μεταφέρονται από και προς το Härkingen.

Αυτό θα μειώσει το χρόνο μεταφοράς, ενώ μέρος της εφοδιαστικής τωνδεμάτων θα μεταφερθεί στην περιοχή».

Σημειωτέον, το 2017, η Swiss Post επεξεργάστηκε περίπου 130 εκατ. δέματα στην Ελβετία. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 6,2% σε ετήσια βάση.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο