ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΟι ταχυδρομικοί operators ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά της κλιματικής αλλαγής

Οι ταχυδρομικοί operators ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά της κλιματικής αλλαγής

Ως η «Πράσινη Ημέρα Ταχυδρομείου» (Green Postal Day) καθιερώνεται η 20η Σεπτεμβρίου, η οποία συμπίπτει με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, και στόχο έχει να επισημανθούν τα οφέλη που θα αποκομίσει η ταχυδρομική βιομηχανία από την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Για το λόγο αυτό, οι διευθύνοντες σύμβουλοι 12 μεγάλων ταχυδρομικών operators θα απευθύνουν κάλεσμα σε άλλους κλάδους της παγκόσμιας βιομηχανίας να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και να υιοθετήσουν μια συλλογική προσέγγιση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ήδη, από το 2008, αρκετοί ταχυδρομικοί operators -που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για την αειφορία του κλάδου- έχουν μειώσει τις συνολικές εκπομπές άνθρακα σχεδόν κατά 30% και τη συνολική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 24%.

Επίσης, έχουν διπλασιάσει τον αριθμό των ηλεκτρικών οχημάτων του στόλου τους από τα 73.000 οχήματα το 2012, σε 150.000 το 2017, το οποίο ισοδυναμεί με το 23% του συνολικού στόλου οχημάτων.

Μέχρι στιγμής, τα ταχυδρομεία που συμμετέχουν είναι τα εξής: Australia Post, BPost, Austrian Post, Le Group La Poste, Deutsche Post DHL, Poste Italiane, Post Luxembourx, PostNL, New Zealand Post, CTT, Swiss Post, Royal Mail.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο