ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΠαράταση ισχύος του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου των ΕΛΤΑ μέχρι 31 Δεκεμβρίου

Παράταση ισχύος του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου των ΕΛΤΑ μέχρι 31 Δεκεμβρίου

Παρατάθηκε το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο των ΕΛΤΑ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020, όπως αναφέρει, σε διαδικτυακή ανάρτηση, η ΠΟΣΤ.

Η ΠΟΣΤ διεξάγει διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ για τη νέα ΣΣΕ. Σημειώνεται ότι η διοίκηση έχει προτείνει μείωση μισθών 9,1%, κάτι στο οποίο αντιδρούν οι εργαζόμενοι.

Η ανάρτηση της ΠΟΣΤ

Την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, ύστερα από τις ισχυρές πιέσεις της Ομοσπονδίας, υπογράψαμε κοινή συμφωνία με τη Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. για τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα διαπραγμάτευσης της νέας συλλογικής σύμβασης.

Με τη συμφωνία αυτή παρατείνεται η ισχύς του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου της εταιρείας έως 31 Δεκεμβρίου 2020, ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Ε.Ε. της Π.Ο.Σ.Τ. και των εκπροσώπων της Διοίκησης, στην οποία καθορίστηκε ότι στο πρώτο στάδιο της διαπραγμάτευσης θα συγκροτηθεί κοινή επιτροπή Διοίκησης – Π.Ο.Σ.Τ., με αντικείμενο τη συνολική επεξεργασία του Γ.Κ.Π. μέχρι τα τέλη Νοέμβρη.

Αποδεικνύεται ότι, η Δημοκρατία έχει θεσμούς που λειτουργούν και επιτρέπουν να συνεχίζουμε την προσπάθεια για την προστασία και τη βελτίωση των κατακτήσεων των συναδέλφων με ρεαλισμό, αίσθημα ευθύνης και σχέδιο.

Αντιλαμβανόμαστε ότι αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, η οποία δε θα μας συγχωρέσει κανένα λάθος, ιδιαίτερα την παράβλεψη της πραγματικότητας που βιώνουμε ως εταιρεία και ως χώρα.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο