ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΠρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ ΕΕΤΤ και Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ ΕΕΤΤ και Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

Στην υπογραφή «Πρωτοκόλλου Συνεργασίας» προχώρησαν η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT) και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ).

Το «Πρωτόκολλο Συνεργασίας» υπέγραψαν ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ, καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος και ο γενικός διευθυντής της ΕΒΕ, Δρ. Φίλιππος Τσιμπόγλου, παρουσία του αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ, δρ. Σπύρου Παντελή.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί ένα σημαντικό βήμα που σηματοδοτεί την έναρξη μιας συστηματικής προσπάθειας ενός ευρύτερου κύκλου σταθερής συνεργασίας της ΕΕΤΤ με εθνικούς φορείς. Η συνεργασία μεταξύ της ΕΕΤΤ και της ΕΒΕ έχει στόχο την από κοινού ανάληψη δράσεων και συνεργιών σε τομείς που σχετίζονται με την ενημέρωση και την κατάρτιση, την αξιοποίηση τεχνογνωσίας των δύο φορέων, καθώς και την ανοιχτή πρόσβαση στην πληροφορία και τη γνώση.

Ειδικότερα, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος θα αναλάβουν κάθε απαραίτητη πρωτοβουλία και δραστηριότητα για την αξιοποίηση των υποδομών και της τεχνογνωσίας τους, για την ανάπτυξη και υλοποίηση των δράσεων ενημέρωσης – κατάρτισης, για τη διοργάνωση συνεδρίων και ημερίδων, καθώς και για την ανταλλαγή γνώσης στη διαχείριση του ψηφιακού και ηλεκτρονικού περιβάλλοντος πληροφόρησης.

Επισημαίνεται ότι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος λειτουργεί ως το επίσημο Εθνικό Αποθετήριο και Αρχείο ψηφιακών δημοσιευμάτων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο