ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ«Σπάει» η κοινοπραξία των Aramex – Australia Post για το ηλεκτρονικό εμπόριο

«Σπάει» η κοινοπραξία των Aramex – Australia Post για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Το μερίδιο που διαθέτει σε κοινοπρακτικό σχήμα με την Australia Post πουλά η Aramex, αντί του ποσού των 20 εκατ. δολ., καθώς και οι δύο πλευρές αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν κατά μόνας στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Η Aramex θα μεταβιβάσει το 60% του ποσοστού που κατέχει στην κ/ξ “Aramex Global Solutions” στην Australia Post, ενώ θα υπάρξει και μια εφάπαξ διαγραφή χρέους 13 εκατ. δολ., η οποία θα αποτυπωθεί στα οικονομικά αποτελέσματα του δ’ τριμήνου του έτους μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

«Η αποεπένδυση δεν θα επηρεάσει τη στρατηγική ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου», σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Aramex, Bashar Obeid, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την παράδοση στο τελευταίο μίλι, βελτιώνοντας τα επίπεδα υπηρεσιών μας μέσω επενδύσεων στην τεχνολογία και την ψηφιοποίηση».

Να σημειωθεί ότι, οι Aramex και Australia Post δημιούργησαν την κοινοπραξία, με έδρα τη Σιγκαπούρη, το 2016, για να δημιουργήσουν μια υπηρεσία παράδοσης αποκλειστικά για το e-commerce, που θα επικεντρώνεται στη σύνδεση της αυστραλιανής αγοράς με την Ασία.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο