ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΣτην κινεζική αγορά εισέρχεται η StreetScooter της Deutsche Post

Στην κινεζική αγορά εισέρχεται η StreetScooter της Deutsche Post

Μνημόνιο συνεργασίας (MoU) με την κινεζική κατασκευάστρια Chery Holding Group (Chery) υπέγραψε η StreetScooter, θυγατρική εταιρεία της Deutsche Post.

Η συμφωνία αφορά τη σύσταση ενός joint venture μεταξύ των δύο εταιρειών, γεγονός που συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ στην Κίνα.

Να σημειωθεί ότι, η Chery είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων της Κίνας, με μερίδιο αγοράς 20% στον τομέα των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων.

Το Μνημόνιο υπογράφηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της StreetScooter, Jörg Sommer, και τον πρόεδρο του συμβουλίου της Chery Holdings Co., Ltd., Yin Tongyue, παρουσία των αρχηγών τόσο της γερμανικής όσο και της κινεζικής κυβέρνησης.

Στόχος των δύο εταιρειών είναι να αναπτύξουν ένα ηλεκτρικό ελαφρύ όχημα για τη διεθνή αγορά σε επιλεγμένες χώρες. Το project θα περιλαμβάνει τοπική παραγωγή και προμήθεια, καθώς και πωλήσεις και εξυπηρέτηση σε εθνικό επίπεδο.

Όπως επισημάνθηκε, η είσοδος ηλεκτρικών ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων στην κινεζική αγορά θα γίνει βαθμιαία, ενώ η παραγωγή τους προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2021 με τη δυνατότητα να κατασκευάζονται μέχρι 100.000 ηλεκτρικά οχήματα ετησίως.

Να σημειωθεί ότι, η κινεζική αγορά ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων αναμένεται να φθάσει τα 2,3 εκατομμύρια φορτηγά έως το 2025, εκ των οποίων τα 900.000 αναμένεται να είναι ηλεκτρικά.

Βάσω Βεγιάζη

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο