ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΣτις Βρυξέλλες, 17-18 Σεπτεμβρίου, το 2ο ERGP Stakeholder Forum και το Public Workshop

Στις Βρυξέλλες, 17-18 Σεπτεμβρίου, το 2ο ERGP Stakeholder Forum και το Public Workshop

Το Σώμα Ευρωπαίων Ρυθμιστών για τις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες (ERGP) μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οργανώνουν το 2ο Stakeholder Forum, στις 18 Σεπτεμβρίου, στις Βρυξέλλες.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση αυτή θα είναι σημαντικά στελέχη από το χώρο της ταχυδρομικής αγοράς, του ψηφιακού τομέα και του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Αντικείμενο συζήτησης θα είναι η αναθεώρηση του κανονιστικού πλαισίου των ταχυδρομικών υπηρεσιών, λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων στην ταχυδρομική αγορά και στο διεθνές ταχυδρομείο, σύμφωνα και με τη γνωμοδότηση του ERGP.

Η γνωμοδότηση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ERGP, στην ενότητα ERGP Documents.

Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες θα κληθούν να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με:

  • τον επαναπροσδιορισμό του ταχυδρομικού τομέα και τις νέες ρυθμιστικές προκλήσεις στην ενιαία ευρωπαϊκή ταχυδρομική αγορά,
  • τον τρόπο με τον οποίο το ηλεκτρονικό εμπόριο αναδιαμορφώνει τον ταχυδρομικό τομέα,
  • τη διασφάλιση των συμφερόντων των καταναλωτών,
  • το μελλοντικό τρόπο ρύθμισης της παγκόσμιας ταχυδρομικής αγοράς,
  • το σχέδιο Μεσοπρόθεσμης Στρατηγικής ERGP 2020-2022 καθώς και το Πρόγραμμα Εργασιών 2020 που καταρτίστηκε από την ΕΕΤΤ, η οποία έχει τη σχετική αρμοδιότητα, ως η Προεδρεύουσα Αρχή του Σώματος για το 2020.

Τα δύο παραπάνω κείμενα είναι σε δημόσια διαβούλευση και είναι διαθέσιμα στο διαδικτυακό τόπο https://ec.europa.eu/growth/sectors/postal-services/ergp_en, στην ενότητα ERGP public consultations.

Στις 17 Σεπτεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οργανώνει, στην ίδια τοποθεσία, το Public Stakeholder Workshop. Στη συνάντηση αυτή θα γίνει αναφορά στις μελέτες «User needs in the Postal sector» και «International Postal Services, Remuneration and Regulation», καθώς και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις τωρινές και μελλοντικές ανάγκες των χρηστών στον τομέα των ταχυδρομικών υπηρεσιών και το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο στο διεθνές ταχυδρομείο.

Τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Stakeholder Forum και Public Workshop έως τις 5 Σεπτεμβρίου στα:

Σχετικές ερωτήσεις μπορούν να υποβάλλονται στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: GROW-ERGP@ec.europa.eu και ergp2019@anacom.pt

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο