ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΣτόχος της Deutsche Post τα λειτουργικά κέρδη να αγγίξουν τα 5 δισ. ως το 2020

Στόχος της Deutsche Post τα λειτουργικά κέρδη να αγγίξουν τα 5 δισ. ως το 2020

Το στοίχημα της αναδιάρθρωσης του τμήματος ταχυδρομείου και δεμάτων, γεγονός που θα συμβάλει στην αύξηση κερδών, θέλει να κερδίσει ο γερμανικός όμιλος Deutsche Post DHL.

Παράλληλα, μιλώντας σε δημοσιογράφους του CNBC, ο CEO της Deutsche Post, Frank Appel, εκτίμησε ότι το παγκόσμιο εμπόριο δεν θα σημειώσει σημάδια επιβράδυνσης, καθώς φαίνεται να μην επηρεάζεται από τις αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις.

Αναφορικά με την οικονομική «εικόνα» του ομίλου, ο Appel ανέφερε ότι τα έσοδα του δ’ τριμήνου αυξήθηκαν κατά 5,1%, στα 16,9 δισ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,1 δισ. ευρώ.

Ο CEO του γερμανικού ομίλου τόνισε ότι τα λειτουργικά κέρδη βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα, καθώς η πρόβλεψη για το 2019 συνολικά είναι στα 3,9 – 4,3 δισ. ευρώ. Ωστόσο, ο τελικός στόχος, σύμφωνα με τον Appel, είναι ως το 2020 να αγγίξουν τουλάχιστον τα 5 δισ.

Κάνοντας μια εκτίμηση για το μέλλον, ο Appel δήλωσε ότι ο όμιλος θα σημειώσει «σταθερή ανάπτυξη εφέτος, σε παγκόσμιο επίπεδο» και ότι η τάση αυτή «θα συνεχιστεί και το επόμενο έτος».

Μιλώντας για τη γερμανική ταχυδρομική αγορά, ο Appel είπε ότι η Deutsche Post προσπαθεί για αύξηση της τιμής των ταχυδρομικών τελών, με βασικό επιχείρημα ότι οι ταχυδρομικές επιστολές στη χώρα είναι αρκετά φθηνές σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Βάσω Βεγιάζη

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο