ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΣυνάντηση UPU – Ντ. Τράμπ, μετά τη συμφωνία της Γενεύης για τα καταληκτικά τέλη

Συνάντηση UPU – Ντ. Τράμπ, μετά τη συμφωνία της Γενεύης για τα καταληκτικά τέλη

Μετά τη συμφωνία για την αναθεώρηση του συστήματος καταληκτικών τελών που αφορούν τη διακίνηση μικροδεμάτων, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump υποδέχθηκε, στον Λευκό Οίκο, τον γενικό διευθυντή της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (UPU), Bishar Abdirahman Hussein.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Hussein δήλωσε «πεπεισμένος ότι η διατήρηση του παγκόσμιου ταχυδρομικού συστήματος είναι μια νίκη για όλους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι ΗΠΑ δεν αποτελούν απλά ένα ιδρυτικό μέλος της UPS, αλλά ένα σύγχρονο ηγέτη στους αρκετούς τομείς των ταχυδρομικών υπηρεσιών».

Image

Να σημειωθεί ότι, στις 17 Οκτωβρίου 2018, η UPU είχε λάβει επιστολή από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία κοινοποιούσε την πρόθεσή της να εγκαταλείψει την Ένωση από την επόμενη χρονιά, καθώς διαφωνούσε για το σύστημα που χρησιμοποιείτο για τον υπολογισμό των καταληκτικών τελών κατά την ανταλλαγή διεθνούς αλληλογραφίας και μικροδεμάτων.

Αργότερα, κατά τη διοργάνωση του 3ου Έκτακτου Συνεδρίου της UPU, οι χώρες-μέλη της αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δραστικές αλλαγές, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ από τον Ιούλιο του 2020.

Β. Βεγ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο