ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΤαμειακό έλλειμμα 100 εκατ. ευρώ θα παρουσιάσουν τα ΕΛΤΑ το 2019, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ταμειακό έλλειμμα 100 εκατ. ευρώ θα παρουσιάσουν τα ΕΛΤΑ το 2019, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Σε δεινή οικονομική θέση παραμένουν τα ΕΛΤΑ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Μορφωτικών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι, μέχρι το τέλος του 2019, προβλέπεται ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του Οργανισμού θα είναι αρνητικά κατά 100 εκατομμύρια, συν 28 εκατομμύρια ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Συγκρίνοντας την κατάσταση από το 2014 μέχρι το 2018, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισήμανε ότι ο κύκλος εργασιών έχει μειωθεί κατά 80 εκατομμύρια, από 333 εκατ. σε 253 εκατ.

«Να προλάβω το σχόλιό σας, το οποίο θα είναι σωστό: πέφτει συνολικά ο κλάδος, απλώς αυτή η πτώση είναι μεγαλύτερη από την πτώση του κλάδου.

Και βέβαια η καθαρά θέση: η πρόβλεψη των επίσημων αποτελεσμάτων αναμένεται να είναι από 50,6 εκατομμύρια το 2014, σε -36,9 εκατομμύρια το 2018. Για πρώτη φορά, αρνητική καθαρά θέση», σχολίασε ο κ. Πιερρακάκης, απευθυνόμενος στους βουλευτές.

Στη συνέχεια, ο υπουργός απέκλεισε ενδεχόμενο κλείσιμο του Οργανισμού και διαβεβαίωσε τους βουλευτές πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

«Προφανώς εμείς θέλουμε να διασώσουμε τα ΕΛΤΑ. Απλώς νομίζω πως αν κάποιοι δεν έκαναν τίποτα για τεσσεράμισι χρόνια, εμείς μπορούμε να έχουμε δύο μήνες για να κάνουμε κάτι. Παρ’ όλα αυτά, τους επόμενους μήνες θα είμαστε στη διάθεσή σας να το συζητήσουμε αναλυτικά το θέμα», είπε χαρακτηριστικά.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο