ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΤα ταχυδρομεία «πήγαν» στον Ν. Παππά για να «επιστρέψουν» ίσως στο Χρ. Σπίρτζη

Τα ταχυδρομεία «πήγαν» στον Ν. Παππά για να «επιστρέψουν» ίσως στο Χρ. Σπίρτζη

Ο νέος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς «κληρονόμησε», μεταξύ άλλων, τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Υποδομών και το γενικό γραμματέα Βασίλη Μαγκλάρα.

«Οι προηγούμενες κυβερνήσεις αμέλησαν να αφοσιωθούν στο να αξιοποιήσει η χώρα το συγκριτικό της πλεονέκτημα, τη γεωγραφική της θέση και το αξιοθαύμαστο ανθρώπινο δυναμικό.

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος εμπορίου και τηλεπικοινωνιών», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του τομέα των «Δικτύων» ο Νίκος Παππάς, αφήνοντας υποσχέσεις για ενίσχυση της ευρυζωνικότητας και των νέων δικτύων.

Κύριος στόχος του νέου υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, όπως αναφέρεται στη σύστασή του, αποτελεί «η χάραξη και εποπτεία υλοποίησης της εθνικής ψηφιακής στρατηγικής, ως προς τις ανάγκες, τους στόχους, τις προτεραιότητες, και τον προσανατολισμό, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής για τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), τη Ψηφιακή Αγορά και Επιχειρηματικότητα, το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, τις Τεχνολογίες Πρόσβασης Νέας Γενεάς (Next Generation Access Networks) και για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση».

Στο ανωτέρω πλαίσιο, τα «Ταχυδρομεία» δεν «κολλούν». Γι΄ αυτό, ίσως, από την πρώτη στιγμή διακινούνται σενάρια ότι τα «Ταχυδρομεία», με εποπτεύουσα ΔΕΚΟ τα ΕΛΤΑ, ίσως επιστρέψουν στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Εάν γίνει αυτό, τότε η ΕΕΤΤ θα ασκεί επιρροή και θα της ασκείται επιρροή από δύο υπουργεία.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο