ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΤα drones της Alibaba ξεκίνησαν τις παραδόσεις πακέτων σε νησιά

Τα drones της Alibaba ξεκίνησαν τις παραδόσεις πακέτων σε νησιά

Τις παραδόσεις πακέτων σε ένα νησί με τη βοήθεια drones ξεκίνησε, για πρώτη φορά, ο κινεζικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba.

Με τη βοήθεια τριών drones η Alibaba μετέφερε συνολικά έξι κουτιά με φρούτα του πάθους, συνολικού βάρους 12 κιλών, από το Πουτιάν στην ανατολική επαρχία Φουτζιάν στο κοντινό νησί Μεϊτζόου.

Κάθε drone μπορεί να μεταφέρει βάρος έως 7 κιλά. Οι συσκευές αναπτύχθηκαν από κοινού από την εταιρεία διανομής της Alibaba, την Cainiao Network, την πλατφόρμα αγορών Rural Taobao και μια εγχώρια εταιρεία τεχνολογίας.

Ο Zeng Jinmei, ιδιοκτήτης ηλεκτρονικού καταστήματος που εδρεύει στο νησί, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες διανομής με drone θα μειώσουν τον χρόνο μεταφοράς στο μισό και συνάμα θα οδηγήσουν σε εξοικονόμηση κόστους.

Η Alibaba έχει ετοιμάσει επιπλέον συσκευές ενόψει της «Ημέρας των Εργένηδων» στις 11 Νοεμβρίου.

Η εν λόγω ημέρα, που μπορεί να συγκριθεί με τη «Μαύρη Παρασκευή» στις ΗΠΑ, εξελίχθηκε σε ημέρα καταναλωτικής φρενίτιδας στην Κίνα μετά το 2009, όταν η Alibaba προχώρησε σε μια τεράστια διαφημιστική εκστρατεία.

Να σημειωθεί ότι, μελλοντικά η Alibaba σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει drones για τη διανομή προϊόντων, όπως νωπών τροφίμων και φαρμακευτικών προμηθειών, σε νησιωτικές περιοχές.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο