ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΤο μήνυμα της ΕΕΤΤ για την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων

Το μήνυμα της ΕΕΤΤ για την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων

Αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς ταχυδρομικών υπηρεσιών βρίσκεται η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής για τον τομέα των ταχυδρομικών υπηρεσιών και πρόεδρο του Σώματος Ευρωπαίων Ρυθμιστών για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες (ERGP) για το έτος 2020, δρ. Σπύρο Παντελή.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων (9 Οκτωβρίου), ο κ. Παντελής, δήλωσε ότι «οι πολυάριθμες τεχνολογικές εξελίξεις, η ταχεία ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και η μείωση των ταχυδρομικών επιστολών, επηρεάζουν δραστικά την ταχυδρομική αγορά παγκοσμίως, καθώς επιφέρουν την εμφάνιση νέων επιχειρηματικών μοντέλων, μεταβάλλουν τις ανάγκες των χρηστών ταχυδρομικών υπηρεσιών και επιδρούν στο πεδίο εφαρμογής της υποχρέωσης καθολικής υπηρεσίας.

Υπό το πρίσμα της μετάλλαξης του ταχυδρομικού τομέα και της επικείμενης αναθεώρησης του ταχυδρομικού ρυθμιστικού πλαισίου στην Ευρώπη, η ΕΕΤΤ, ως Εθνικός Ρυθμιστής, είναι αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, επιτελεί το ρυθμιστικό της έργο, με στόχο την προώθηση μίας δίκαιης και ανταγωνιστικής ελληνικής ταχυδρομικής αγοράς, την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών, την ενδυνάμωση των χρηστών καθώς και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο