ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ«Υπάρχει σχέδιο σε εξέλιξη, θα γίνουν ανακοινώσεις σύντομα για τα ΕΛΤΑ», σχολίασε ο γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

«Υπάρχει σχέδιο σε εξέλιξη, θα γίνουν ανακοινώσεις σύντομα για τα ΕΛΤΑ», σχολίασε ο γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

«Υπάρχει σχέδιο σε εξέλιξη, θα γίνουν ανακοινώσεις σύντομα για τα ΕΛΤΑ», σχολίασε ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Αντώνης Τζωρτζακάκης, σε ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου.

«Η αναδιοργάνωση του ομίλου είναι θέμα υπουργείου Οικονομικών και Υπερταμείου. Ο ρόλος της ΓΓΤΤ περιορίζεται στα θέματα της καθολικής υπηρεσίας και σε θέματα προσωπικού», επισήμανε.

Αποτέλεσμα εικόνας για Αντώνης Τζωρτζακάκης,

Ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Αντώνης Τζωρτζακάκης

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στους βασικούς άξονες του σχεδίου διάσωσης των ΕΛΤΑ φαίνεται ότι έχει καταλήξει η κυβέρνηση.

Το σχέδιο αυτό έχει κοστολογηθεί μεταξύ 350 – 400 εκατ. ευρώ και έχει ως βασικούς πυλώνες την υλοποίηση σχεδίου εθελούσιας εξόδου (η αρχική εκτίμηση αναφέρεται σε 2.000 και πλέον εργαζομένους), την είσπραξη οφειλών από την Καθολική Υπηρεσία και την χρηματοδότηση υπηρεσιών από προγράμματα ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, το σχέδιο διάσωσης καταρτίζεται λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές δυνατότητες της εταιρείας, τις συνθήκες της αγοράς, τις δημοσιονομικές δυνατότητες του κράτους και το ενωσιακό δίκαιο.

Στο σχέδιο διάσωσης θα προβλέπεται η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους, αλλά και η εξασφάλιση ενός κεφαλαίου που θα αποτρέψει τον κίνδυνο στάσης πληρωμών τους επόμενους 12 μήνες.

Όπως υποστηρίζεται, η διοίκηση των ΕΛΤΑ, με το σχέδιο διάσωσης, θα μεριμνήσει στο μέτρο των δυνατοτήτων της εταιρείας για την καλύτερη αντιμετώπιση των εργαζομένων που θα επηρεαστούν.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο