ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΥπεγράφη η σύμβαση δημόσιου και ΕΛΤΑ για την Καθολική Υπηρεσία

Υπεγράφη η σύμβαση δημόσιου και ΕΛΤΑ για την Καθολική Υπηρεσία

Υπεγράφη, σήμερα, η σύμβαση μεταξύ δημοσίου και ΕΛΤΑ για την “Καθολική Υπηρεσία”, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Η σύμβαση αφορά διάστημα 6 ετών και ρυθμίζει όλες τις λεπτομέρειες, βάσει των οποίων η καθολική υπηρεσία θα παρέχεται από τα ΕΛΤΑ, με σκοπό να απολαμβάνουν οι πολίτες όλης της χώρας τις βασικές ταχυδρομικές υπηρεσίες, σύμφωνα με το υπουργείο.

Με την ψήφιση σχετικής τροπολογίας στο προσφάτως ψηφισθέν νομοσχέδιο του υπουργείου για τα “Μέτρα μείωσης του κόστους εγκατάστασης υψίρρυθμων ηλεκτρονικών επικοινωνιών – Εναρμόνιση της νομοθεσίας στην Οδηγία 2014/61/ΕΕ και άλλες διατάξεις» (νόμος 4463/2017)” προσδιορίστηκε το ποσό της καθολικής υπηρεσίας για τα τρία πρώτα έτη (15 εκατ. ετησίως για τα έτη 2013-14-15), ώστε – κατόπιν εισήγησης του αρμόδιου ρυθμιστή, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)- να προσδιοριστεί το ύψος της τελικής αποζημίωσης της καθολικής υπηρεσίας.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, τόνισε σχετικά: «Σε αντίθεση με τις επιλογές των προηγούμενων Κυβερνήσεων, η στήριξη των ΕΛΤΑ αποτελεί για τη νυν Κυβέρνηση θέμα εθνικής σημασίας, διότι ο Οργανισμός αποτελεί περιουσία του  λαού, ενώ έχει αναπτύξει ένα ανεκτίμητης αξίας δίκτυο, με παρουσία σε κάθε σημείο της χώρας, πάνω στο οποίο μπορούν να εξελιχθούν ποικίλες υπηρεσίες».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο