ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΧρηματικά κίνητρα για την αγορά eco-friendly οχημάτων παράδοσης από την NZ Post

Χρηματικά κίνητρα για την αγορά eco-friendly οχημάτων παράδοσης από την NZ Post

Στη χρηματοδότηση των εξωτερικών της συνεργατών, που πραγματοποιούν παραδόσεις, για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων σκοπεύει να προχωρήσει το ταχυδρομείο της Νέας Ζηλανδίας (NZ Post).

«Μετά τον COVID-19, η κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα από τα πιο επείγοντα ζητήματα της εποχής μας και η NZ Post έχει δεσμευτεί να κάνει διαρκείς και μακροχρόνιες αλλαγές», σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της NZ Post και μέλος του Coalition Steering Group, David Walsh.

Σημειωτέων, η NZ Post φιλοδοξεί να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα και να καταστεί κλιματικά ουδέτερη επιχείρηση από το 2030. Για το λόγο αυτό, ξεκινά τη μείωση των εκπομπών άνθρακα από το δίκτυο οχημάτων παράδοσης, αντικαθιστώντας τα με ασφαλή, βιώσιμα ηλεκτρικά οχήματα.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού, η NZ Post δημιούργησε ένα χρηματοδοτικό ταμείο, μέσω του οποίου, θα χρηματοδοτήσει μερικώς τους εξωτερικούς της συνεργάτες να αποκτήσουν τα δικά τους ηλεκτρικά οχήματα.

«Η NZ Post διαθέτει ήδη τον μεγαλύτερο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα, τα Paxsters, αλλά οι περισσότεροι οδηγοί παραδόσεων είναι εξωτερικοί – πράγμα που σημαίνει ότι διαθέτουν τα δικά τους οχήματα και επιχειρήσεις.

Για πολλούς, ενώ ένα ηλεκτρικό όχημα κοστίζει αρκετά, οπότε το κόστος αγοράς αποτελεί βασικό εμπόδιο. Οπότε, αποφασίσαμε τη διάθεση έως και 0,5 εκατ. δολ. κάθε χρόνο για να βοηθήσουμε τους οδηγούς να επενδύσουν σε φιλικά προς το περιβάλλον βαν» συμπλήρωσε ο Walsh.

Παράλληλα, η NZ Post θα εγκαταστήσει σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στις αποθήκες της, παρέχοντας ελεύθερη πρόσβαση στους οδηγούς.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο