ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΆνοδο εσόδων 25,9% στα δέματα και πτώση 13,6% στις επιστολές για την Australia Post στο α’ 6μηνο του 2020

Άνοδο εσόδων 25,9% στα δέματα και πτώση 13,6% στις επιστολές για την Australia Post στο α’ 6μηνο του 2020

Στα 4,3 δισ. δολ. ανήλθαν τα έσοδα του ταχυδρομείο της Αυστραλίας (Australia Post), κατά το α’ εξάμηνο του 2020, σημειώνοντας άνοδο 15,5% σε σχέση με πέρυσι.

Παρά την πανδημία του κορωνοϊού, η Australia Post πέτυχε αύξηση εσόδων σχεδόν τα 701 εκατ. δολ. στα δέματα -ήτοι άνοδο της τάξης του 25,9%- φτάνοντας τα 3,403 εκατ. δολ., γεγονός που αποδίδεται στον όγκο δεμάτων που σημείωσε ιστορικό υψηλό κατά την περίοδο της επιβολής του lockdown στη χώρα.

Στον αντίποδα, ο όγκος των επιστολών μειώθηκε 13,6%, με τα έσοδα να καταγράφουν πτώση 11%, φτάνοντας τα 9 εκατ. δολ. Σύμφωνα με τον οργανισμό, η αύξηση 10% στο επιστολικό ταχυδρομείο που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2020 αντιστάθμισε εν μέρει μόνο τη συνεχιζόμενη μείωση του όγκου επιστολών.

Ο διευθύνων σύμβουλος και managing director του ομίλου, Rodney Boys, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα ήταν ένα σημαντικό επίτευγμα, δεδομένης της αβεβαιότητας του COVID-19, ωστόσο απαιτούνται δομικές αλλαγές στο δίκτυο για να συνεχίσει ο οργανισμός να παρέχει βασικές υπηρεσίες στους πελάτες του.

Να σημειωθεί ότι, η «ορμή» του ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce) θα είναι πιο συγκρατημένη κατά το β’ εξάμηνο του έτους, ενώ οι πτώση στις επιστολές θα συνεχιστεί, γεγονός που θα συμβάλει σε συνολικές απώλειες τους επόμενους 6 μήνες.

Η Australia Post θα κυκλοφορήσει αποτελέσματα ολόκληρου του έτους τον προσεχή Σεπτέμβριο εκτιμώντας ότι θα παρουσιάσει ένα μέτριο κέρδος.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο