ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑApple και Amazon «βλέπουν» Σαουδική Αραβία για επενδύσεις

Apple και Amazon «βλέπουν» Σαουδική Αραβία για επενδύσεις

Σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις με τις Αρχές της Σαουδικής Αραβίας βρίσκονται οι Amazon και Apple, σύμφωνα με το Reuters, για να λάβουν άδεια ώστε να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και να προβούν σε νέες επενδυτικές κινήσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Σύμφωνα με δύο ανώνυμες πηγές που επικαλείται το Reuters, η απόφαση αποτελεί μέρος ενός εκσυχρονιστικού σχεδίου το οποίο προωθεί ο πρίγκιπας-διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, με στόχο την περαιτέρω σύνδεση της χώρας με τις νέες τεχνολογίες.

Οφέλη από αυτήν την κίνηση προβλέπεται να έχουν και οι δύο εταιρείες, καθώς θα δραστηριοποιηθούν σε μια αγορά που απευθύνεται σε ένα καταναλωτικό κοινό μικρής ηλικίας, το οποίο είναι εξοικειωμένο με τα νέα τεχνολογικά ευρήματα.

Η Amazon έχει στόχο την προώθηση της υπηρεσίας αποθήκευσης δεδομένων Amazon Web Services (AWS), γεγονός που θα κάνει την αγορά του cloud computing άκρως ανταγωνιστική. Για τον αμερικανικό κολοσσό, αυτή η κίνηση αποβλέπει στην ανάδειξη των υπηρεσιών αποθήκευσης δεδομένων στην αγορά της Μέσης Ανατολής.

Ωστόσο, βάσει πληροφοριών του Reuters, οι διαβουλεύσεις με το Ριάντ βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, ενώ δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία για τον σχεδιασμό του επενδυτικού της πλάνου. Ο πρίγκιπας-διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας έχει εκφράσει και εμπράκτως την προτίμησή του στις νέες τεχνολογίες, διότι έχει ήδη δημιουργήσει ένα επενδυτικό τεχνολογικό fund 45 δισ. δολ. σε συνεργασία με την ιαπωνική SoftBank, ενώ έχει εξαγγείλει σχέδια για τη δημιουργία μιας φουτουριστικής μεγαλούπολης, η κατασκευή της οποίας θα κοστίσει 500 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με πηγή του Reuters, η Apple και η Amazon βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των εταιρειών τις οποίες οι Αρχές ευελπιστούν να προσελκύσουν για να προαγάγουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο