ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑDHL και StreetScooter αναπτύσσουν ηλεκτροκίνητο όχημα με τεχνολογία υδρογόνου

DHL και StreetScooter αναπτύσσουν ηλεκτροκίνητο όχημα με τεχνολογία υδρογόνου

Στο “Green Tech Festival” του Βερολίνου, η DHL Express και η StreetScooter ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για ένα νέο ηλεκτροκίνητο όχημα παράδοσης με πρόσθετη κυψέλη καυσίμου.

Το νέο «V2 Panel Van» θα γίνει το πρώτο ηλεκτρικό όχημα 4,25 τόνων με πρόσθετη κυψέλη καυσίμου, η οποία θα προσφέρει πρόσθετη ισχύ και θα δώσει αυτονομία κίνησης έως και 500 χλμ.

Ήδη, η DHL Express προχώρησε στην παραγγελία 100 οχημάτων κυψελών καυσίμου, με την παράδοση να υπολογίζεται μεταξύ 2020 – 2021.

Το «V2 Panel Van», το οποίο βασίζεται στα υπάρχοντα οχήματα StreetScooter WORK XL που χρησιμοποιούνται ήδη από την DHL Parcel, διαθέτει χωρητικότητα φορτίων άνω των 10 κ.μ. (περίπου 100 δεμάτων express).

Με μέγιστο ωφέλιμο φορτίο άνω των 800 κιλών, το Panel Van H2 επιτυγχάνει μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος 4,25 τόνων.

Προς το παρόν, η DHL Express θα είναι ο αποκλειστικός χρήστης του νέου οχήματος, καθώς όπως τονίζεται ο γερμανικός όμιλος δεν σχεδιάζει να πουλήσει το Van Panel H2 σε τρίτους.

Να σημειωθεί ότι, το H2 Panel Van θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με τη Ford, ενώ το έργο χρηματοδοτείται από το γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακής Υποδομής (BMVI), στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Καινοτομίας για την τεχνολογία υδρογόνου και κυψελών καυσίμου (NIP II).

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο