ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑInnovAGE: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη γεφύρωση του ηλικιακού χάσματος των εργαζομένων στα ταχυδρομεία

InnovAGE: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη γεφύρωση του ηλικιακού χάσματος των εργαζομένων στα ταχυδρομεία

Το τριήμερο 21, 22 και 23 Μαΐου πραγματοποιήθηκε, στις εγκαταστάσεις του ΚΕΚ ΕΛΤΑ, εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από την ΕΕ έργου “InnovAGE: Age Management Training Strategic Partnership for Innovation in the Postal Sector” (Πρόγραμμα Erasmus+).

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη γεφύρωση του ηλικιακού χάσματος του ανθρώπινου δυναμικού μέσω της αποτελεσματικής εκπαίδευσης ομάδων διαγενεακού χαρακτήρα, για τη βελτίωση των δεξιοτήτων τόσο των παλαιών όσο και των νέων εργαζομένων.

Στο έργο, που υλοποιείται από το 2016, συμμετέχουν, εκτός από τα ΕΛΤΑ, το ΚΕΚ-ΕΛΤΑ, τα Γαλλικά Ταχυδρομεία (La Poste) ως leader, τα Βουλγαρικά Ταχυδρομεία (Bulgarian Posts PLC), τα Ιταλικά Ταχυδρομεία (Poste Italiane), τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, τα Ρουμανικά Ταχυδρομεία (Compania Nationala Posta Romana – CNRP), η PostEurop, το Πανεπιστήμιο του Βordeaux και η εταιρεία Inosalus από την Πορτογαλία.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνθηκε σε προσωπικό με θέση ευθύνης των Καταστημάτων και των Μονάδων Διανομής, στην Αττική και τον Πειραιά, καθώς και σε στελέχη της Π.Δ. Δικτύου Λιανικής Αττικής και της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, ενώ συμμετείχαν επίσης στελέχη της ΑΔΑΕ, της ΕΥΔΑΠ και των Κυπριακών Ταχυδρομείων.

Να σημειωθεί ότι, η εκπαίδευση περιελάμβανε κατά κύριο λόγο βιωματικές δραστηριότητες σε θέματα διαχείρισης της διαφορετικότητας και καλλιέργειας του ομαδικού πνεύματος και της συνεργασίας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο