ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑTα ΕΛΤΑ θα πωλούν ρεύμα σε ιδιώτες και επιχειρήσεις από τις 24 Απριλίου

Tα ΕΛΤΑ θα πωλούν ρεύμα σε ιδιώτες και επιχειρήσεις από τις 24 Απριλίου

Την είσοδό τους στην αγορά ενέργειας προανήγγειλαν τα ΕΛΤΑ, τα οποία από τις 24 Απριλίου θα βρίσκονται στη διάθεση ιδιωτών και επιχειρήσεων για την αγορά ηλεκτρικού ρεύματος.

Στόχος των ΕΛΤΑ είναι να καταστούν ο νούμερο 1 εναλλακτικός πάροχος, εκμεταλλευόμενα το πανελλαδικό δίκτυο καταστημάτων τους.

Οι χρεώσεις για τα νοικοκυριά

Σύμφωνα με τα ΕΛΤΑ, η χρέωση για τους λογαριασμούς ρεύματος για τα νοικοκυριά είναι 0,0860 ευρώ ανά κιλοβατώρα, για κατανάλωση μέχρι 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο.

Για νοικοκυριά με μεγαλύτερη κατανάλωση, η χρέωση είναι 0,0840 ευρώ ανά κιλοβατώρα, η χαμηλότερη της αγοράς και 18% φθηνότερη από την αντίστοιχη χρέωση της ΔΕΗ.

Η χαμηλότερη τιμή της αγοράς γίνεται ακόμα χαμηλότερη, όταν ο καταναλωτής εξοφλεί εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς του, οπότε η επιπλέον έκπτωση είναι 10% και οι χρεώσεις διαμορφώνονται σε 0,0774 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,0756 ευρώ ανά κιλοβατώρα για καταναλώσεις πάνω από 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο. Αυτή η τιμή χρέωσης είναι η χαμηλότερη τιμή, σε σχέση με κάθε άλλη προσφορά στην αγορά, όπως υποστηρίζουν τα ΕΛΤΑ.

Οι χρεώσεις για τις επιχειρήσεις

Για τους επαγγελματίες καταναλωτές με μικρές εγκαταστάσεις (Γ21 π.χ. γραφεία, μικρά καταστήματα) η χρέωση είναι 0,0910 ευρώ ανά κιλοβατώρα, δηλαδή 10,5 % φθηνότερα από την αντίστοιχη χρέωση της ΔΕΗ.

Για επαγγελματίες με μεγαλύτερες εγκαταστάσεις (Γ22 π.χ. μεγάλα εμπορικά καταστήματα, βιοτεχνίες) η χρέωση ενέργειας είναι 0,0750 ευρώ ανά κιλοβατώρα, δηλαδή 9,2% φθηνότερα από τη ΔΕΗ. Επιπλέον, στη συγκεκριμένη κατηγορία καταναλωτών, η χρέωση ισχύος είναι 0,750 ευρώ ανά kW, δηλαδή 32% φθηνότερα από τη ΔΕΗ.

Οι τιμές αυτές γίνονται χαμηλότερες κατά 10% για τους συνεπείς καταναλωτές, διαμορφούμενες σε 0,0819 ευρώ ανά κιλοβατώρα (Γ21) και 0,0675 ευρώ ανά κιλοβατώρα (Γ22). Αυτή η τιμή χρέωσης είναι η χαμηλότερη τιμή σε σχέση με κάθε άλλη προσφορά στην αγορά.

Τέλος, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αναφέρουν ότι είναι ο φθηνότερος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας στην ειδική κατηγορία επαγγελματιών καταναλωτών (Γ23 π.χ. φούρνοι, χονδρεμπόριο κρεάτων & λαχανικών).

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο