ΑρχικήLOGISTICSVolkswagen Commercial Vehicles και Hermes συνεργάζονται για ταχύτερη παράδοση πακέτων από τους ταχυμεταφορείς

Volkswagen Commercial Vehicles και Hermes συνεργάζονται για ταχύτερη παράδοση πακέτων από τους ταχυμεταφορείς

Ένας από τους κλάδους που δέχθηκαν τεράστιο όγκο δουλειάς μέσα στην πανδημία ήταν και αυτός των ταχυμεταφορών. Στη Γερμανία, το 2020, υπολογίζεται ότι οι εταιρείες ταχυμεταφορών παρέδωσαν πάνω από 4 δισεκατομμύρια πακέτα σε εθνικό επίπεδο.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα (Volkswagen Commercial Vehicles – VWCV) συνεργάζεται με ένα μεγάλο πάροχο logistics στη Γερμανία, την Hermes και από κοινού υλοποιούν ένα πανευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο ονομάζεται Future Logistics Challenge.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν περισσότεροι από 180 εταίροι, με στόχο να δημιουργηθούν οι πιο καινοτόμες και αποτελεσματικές λύσεις στον τομέα των ταχυμεταφορών, προκειμένου να υποστηριχθεί το προσωπικό παράδοσης δεμάτων με προηγμένα συστήματα.

Μια από τις πιο ελπιδοφόρες προτάσεις, είναι αυτή της Viscopic, μίας start-up με έδρα στο Μόναχο. εταιρεία έχει αναπτύξει ένα λογισμικό, το οποίο αρχικά καθορίζει τις βέλτιστες διαδρομές για τις διανομές και στη συνέχεια ταξινομεί τα δέματα σε συγκεκριμένη σειρά για φόρτωση, προκειμένου να εξοικονομήσει χρόνο αναζήτησης και παράδοσης κατά τη διαδρομή.

Τα πακέτα χωρίζονται σε ομάδες και τοποθετούνται σε μεγάλα καλάθια στο όχημα, σε συγκεκριμένη σειρά, ανάλογα με τη χρονική στιγμή παράδοσης στη διάρκεια της διαδρομής.

VOLKSWAGEN ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ - FUTURE LOGISTICS CHALLENGE

Το πλεονέκτημα για τον οδηγό είναι ότι με τη χρήση ψηφιακής εφαρμογής που λαμβάνει δεδομένα και από GPS, μπορεί να γνωρίζει άμεσα πού θα βρει το πακέτο του επόμενου πελάτη.

Ο στόχος είναι να εξοικονομήσει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, εντοπίζοντας σχεδόν αυτόματα το προς παράδοση αντικείμενο σε κάθε στάση.

Αυτή η ψηφιακή βοήθεια έκανε την εμφάνισή της την κατάλληλη στιγμή, καθώς σύμφωνα με τον «Δείκτη Αποστολών Πακέτων 2021» (“Parcel Shipping Index 2021”, της Pitney Bowes), η ανάπτυξη του τομέα ταχυμεταφορών πρόκειται να συνεχιστεί: προβλέπεται ετήσιος ρυθμός αύξησης τουλάχιστον 6%, για την περίοδο έως το 2026.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το τελευταίο τρίμηνο του 2020, η Hermes παρέδωσε στη Γερμανία τον αριθμό-ρεκόρ των 126 εκατομμυρίων πακέτων – που αντιπροσωπεύει μία αύξηση 25% έναντι του προηγούμενου έτους.

Να σημειωθεί ότι, η εφαρμογή της Viscopic βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο δοκιμών στη Βαυαρία και τα πρώτα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Αναμένεται να υλοποιηθεί σε πιο ευρεία κλίμακα μέσα στην Άνοιξη.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο