Αρχική(ΤΑΧΟ)ΓΡΑΦΟΣΞεκίνησαν οι εγγραφές για το 3ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών. Κορυφαίοι ομιλητές και εφέτος

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το 3ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών. Κορυφαίοι ομιλητές και εφέτος

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το μεγαλύτερο εγχώριο γεγονός στον κλάδο των Υποδομών και Μεταφορών:  Το 3ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών.

Το εφετινό συνέδριο, με τίτλο «Επενδύοντας στο Μέλλον», θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (αίθουσα «Banquet»), στις 19 και 20 Ιουνίου.

Για την συμμετοχή σας, καλείστε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://ypodomes-metaforescongress.gr/register/ και συμπληρώνοντας τα απαραίτητα πεδία, θα παραλάβετε την διαπίστευσή σας στη γραμματεία του συνεδρίου.

Εφέτος, το συνέδριο αναμένεται να παρακολουθήσουν (και τις δύο ημέρες) περισσότεροι από 1.300 σύνεδροι, οι οποίοι – κατά κύριο λόγο – είναι ανώτερα και ανώτατα στελέχη από κατασκευαστικές / τεχνικές εταιρείες, μηχανολόγοι – μηχανικοί και μελετητές, καθώς και ανώτερα και ανώτατα στελέχη από αεροπορικές / σιδηροδρομικές / ναυτιλιακές εταιρείες, εταιρείες logistics, ταχυμεταφορών και τεχνολογίας, μέσων μαζικής μεταφοράς, υπηρεσιακά στελέχη των υπουργείων Υποδομών – Μεταφορών, Ναυτιλίας, Ανάπτυξης, κτλ.

Άξιο αναφοράς ότι εφέτος, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, το συνέδριο αναμένεται να παρακολουθήσουν και εκπρόσωποι από την αυστριακή, γαλλική, ισπανική και αμερικανική Πρεσβεία.

To εφετινό συνέδριο θα διεξαχθεί στην αίθουσα Banquet

Από πλευράς Πολιτείας, χαιρετισμό θα απευθύνουν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Θάνος Βούρδας, ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΔΗΣΥ Γιάννης Μανιάτης και ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μιλτιάδης Κύρκος.

Οι Υποδομές επενδύουν στο μέλλον

Την 1η ημέρα του Συνεδρίου (Τετάρτη 19 Ιουνίου), η οποία είναι αφιερωμένη στις Υποδομές, πλειάδα εντυπωσιακών ομιλητών σε 4 διαφορετικές συνεδρίες.

Η στρογγυλή τράπεζα των κατασκευών με συμμετοχή από τους 5 μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας: Ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ Αλέξανδρος Εξάρχου, ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περδικάρης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΒΑΞ Κωνσταντίνος Μιτζάλης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΙΝΤΡΑΚΑΤΠέτρος Σουρέτης και ο Γενικός Διευθυντής Έργων της Μυτιληναίος Παναγιώτης Σαρδελίνος θα μας μιλήσουν και θα συζητήσουν για το σήμερα και το αύριο του κατασκευαστικού κλάδου. Παρέμβαση θα κάνει ο Πρόεδρος του ΣΤΕΑΤ Γιώργος Συριανός.

Πριν τη δεύτερη συνεδρία, θα βραβευτεί ως έργο της χρονιάς η ΣΔΙΤ για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ηπείρου. Σύντομη ομιλία θα υπάρξει από τον Γενικό Διευθυντή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Γιάννη Αγραφιώτη και τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ Νίκο Μαντζούφα.

Στη δεύτερη συνεδρία θα ασχοληθεί με τις νέες δυνατότητες στη χρηματοδότηση έργων και επενδύσεων με σημαντικούς ομιλητές: Ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ Νίκος Μαντζούφας, το μέλος της Επενδυτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI) της ΕΤΕπ Βίκυ Κεφαλά, ο Γενικός Διευθυντής της EUROXX Αριστοτέλης Νινιός.

Στην τρίτη συνεδρία έχουμε το αφιέρωμα στις Smart Cities/Smart Technologies: Ο project manager του Aspern Smart City Research (μίας νέας έξυπνης πόλης στη Βιέννη) Oliver Juli, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Δημήτρης Γκατσώνης, ο επικεφαλής στο τμήμα αυτοκινητόδρομων της AECOM Costanzo Graffi, ο επιστημονικός συνεργάτης της ΟΜΕΚ, καθηγητής του ΑΠΘ Αναστάσιος Μουρατίδης και η Γενική Διευθύντρια της Stanley Black and Decker Μαριέλα Τόμας.

Στην τέταρτη συνεδρία θα γίνουν παρουσιάσεις μεγάλων έργων και τον λόγο έχουν: ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό Θεόδωρος Παπαδόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστος Διονέλης. Οι παρουσιάσεις θα αφορούν την επόμενη γενιά έργων στο Μετρό Αθήνας και Θεσσαλονίκης και τα νέα σιδηροδρομικά έργα της χώρας.

Οι Μεταφορές σε έντονα αναπτυξιακή πορεία

Την 2η ημέρα του συνεδρίου (Πέμπτη 20 Ιουνίου), η οποία είναι αφιερωμένη στις Επιβατικές και Εμπορευματικές / Συνδυασμένες Μεταφορές και στην βιώσιμη αστική κινητικότητα μέχρι στιγμής, συμμετοχή σε πάνελ έχουν επιβεβαιώσει οι ακόλουθοι:

O διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Alexander Zinell, o γενικός διευθυντής της BEAT, Βασίλης Ντάνιας, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Ηλίας Αθανασίου, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ, Σωτήρης Θεοφάνης, o διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, ο πρόεδρος του «Ελ. Βενιζέλος» Δημήτρης Δημητρίου, ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Γιώργος Κακουλάκης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Θεοχάρης, ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης, ο αντιπρόεδρος της Hellastron και πρόεδρος του δ.σ. της Νέας Οδού / Κεντρικής Οδού Εμμανουήλ Βράιλας, ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού Αθανάσιος Σχίζας, ο διευθυντής ICT της Salfo Ζαχαρίας Τσαμούλος και ο Smart Modility Director της Alstom, Fabrice Toulouse.

Τα πάνελ των ομιλητών θα συμπληρωθούν και από άλλα ανώτατα στελέχη εταιρειών από τον σιδηροδρομικό και ναυτιλιακό κλάδο, τους αυτοκινητοδρόμους, καθώς και από τον χώρο της εφοδιαστικής αλυσίδας και των logistics.

Επίσης, για πρώτη φορά και στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης του συνεδρίου, θα υπάρξουν ομιλητές από το εξωτερικό, με θεματικό αντικείμενο τις «έξυπνες πόλεις» και την βιώσιμη αστική κινητικότητα, ενώ και εφέτος παρέχεται η δυνατότητα φιλοξενίας περιπτέρου.

Οι χορηγοί και εκθέτες

Μέγας Χορηγός της 1η ημέρας του συνεδρίου είναι η ΕΛΛΑΚΤΩΡ και της 2ης ημέρας η ΒΕΑΤ.

Επί του παρόντος (οι χορηγοί εμπλουτίζονται συνεχώς):

Χρυσοί Χορηγοί είναι οι ΤΕΡΝΑ, Fraport Greece, COSMOTE, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Facom, AECOM, DeWalt, ΕΛΤΑ, Μυτιληναίος, Αττικό Μετρό.

Αντίστοιχα, Εκθέτες είναι οι Mortek, Αρμός, ΣΗΜΑ, Advantage Austria, Omek, EKETA / IMET, COSMOTE, Μυτιληναίος, OMEK, Aecom, wilo και Interklark,

Αργυροί Χορηγοί οι Hellastron, Intrakat, Alstom, Hochtief, Αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, ΟΛΘ, Salfo, DHL, Goldair και Εγνατία Οδός και

Χάλκινοι Χορηγοί οι ΟΦΑΕ, Ελληνικά Υδατοδρόμια, Stahweld και On Line Data.

Για περισσότερες πληροφορίες: ffotinos@metaforespress.grn.karagiannis@ypodomes.com και vfelekou@free-spirit.gr (τηλ.: 210 6048260).

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου, τις συνεδρίες, κλπ., στο www.ypodomes-metaforescongress.gr.

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από το 1ο και 2ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών 

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, πλήθος και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, πλήθος

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, πλήθος

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο