ΑρχικήVIDEOSΑπό 1.300 λεωφορεία το 2012, ούτε 900 στη κυκλοφορία σήμερα

Από 1.300 λεωφορεία το 2012, ούτε 900 στη κυκλοφορία σήμερα

Δριμύ «κατηγορώ» εναντίον του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για σκόπιμη απαξίωση της ΟΣΥ, με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίησή της, εξαπέλυσε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Σε σχετική συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Λεωνίδας Σκούλος κατηγόρησε το υπουργείο Μεταφορών ότι – εντέχνως – οδηγεί την εταιρεία σε ζημιογόνα οικονομικά αποτελέσματα, καθώς με την ένταξή της στο υπερΤαμείο, διευκολύνεται η ιδιωτικοποίησή της.

Ο κ. Σκούλος επισήμανε ότι η ΟΣΥ βρίσκεται σε οριακό σημείο, λόγω της μη είσπραξης των οφειλών των υπουργείων στον ΟΑΣΑ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω κινητοποιήσεων.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Κώστας Σιορίκης παρουσίασε στατιστικά στοιχεία, τα οποία καταδεικνύουν την συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου.

Ειδικότερα, ενώ το 2012, σε ημερήσια βάση, οι βάρδιες ήταν 2.740, τα δρομολόγια 12.600 και τα προγραμματισμένα λεωφορεία 1.300, το 2015 οι βάρδιες μειώθηκαν σε 2.300, τα δρομολόγια σε 11.100 και τα λεωφορεία σε 1.100, ενώ σύμφωνα με υπάρχουσες εκτιμήσεις τα λεωφορεία που βγαίνουν σήμερα στους δρόμους δεν ξεπερνούν τα 900.

Αντίστοιχα, ο πρόεδρος των τεχνικών ΟΑΣΑ – ΟΣΥ Απόστολος Ραυτόπουλος κατηγόρησε τον υπουργό Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη για αθέτηση υποσχέσεων, όπως τη προμήθεια νέου στόλου λεωφορείων και τις προσλήψεις προσωπικού, αφήνοντας σαφείς αιχμές για αρκετούς διαγωνισμούς και προμήθειες (π.χ. ελαστικά).

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο