ΑρχικήVIDEOS«Σφύριξε» ξανά τρένο στη γραμμή Κιάτο – Αίγιο

«Σφύριξε» ξανά τρένο στη γραμμή Κιάτο – Αίγιο

Μετά από 8 χρόνια, «σφύριξε» ξανά τρένο, έστω και δοκιμαστικά, στη σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο – Αίγιο.

Η ΕΡΓΟΣΕ πραγματοποίησε το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της επιδομής της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Κιάτου – Ροδοδάφνης.

Σε πρώτη φάση θα δρομολογηθούν δρομολόγια με ντιζελοκίνητα τρένα – η έναρξη των επιβατικών δρομολογίων εκτιμάται έως το καλοκαίρι – και σε μεταγενέστερη φάση, με την ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης, ηλεκτροκίνητα τρένα.

Μετά από 8 χρόνια, τρένο στη γραμμή Κιάτο- Αίγιο. Το δοκιμαστικό δρομολόγιο

Posted by metaforespress.gr on Wednesday, 17 April 2019

Το έργο αφορά το τμήμα σιδηροδρομικής γραμμής μήκους 72 χλμ, που κατασκευάσθηκε σε συνέχεια του τμήματος Κόρινθος – Κιάτο, που βρίσκεται σήμερα σε κανονική λειτουργία.

Το νέο έργο περιλαμβάνει τρεις νέους σταθμούς σε Ξυλόκαστρο, Ακράτα και Αίγιο και έξι στάσεις  σε Διμηνιό, Λυκοποριά, Λυγιά, Παραλία Πλατάνου, Διακοπτό και Ελίκη.

Η ΕΡΓΟΣΕ ολοκλήρωσε την κατασκευή νέας σύγχρονης υποδομής που περιλαμβάνει 6 σήραγγες συνολικού μήκους 11 χλμ, 8 σήραγγες διαφυγής συνολικού μήκους 1.700μ., 19 Σιδηροδρομικές Γέφυρες, 63 Κάτω Διαβάσεις και 10 Άνω Διαβάσεις και που επιτρέπει την ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων τραίνου (άνω των 200 χλμ/ω).

Αντίστοιχα, συνεχίζονται οι εργασίες εγκατάστασης συστήματος σύγχρονης σηματοδότησης που θα ολοκληρωθούν έως το τέλος 2019.

Ωστόσο, η ολοκλήρωση των έργων θα γίνει με την εγκατάσταση συστήματος ηλεκτροκίνησης.

Το έργο, προϋπολογισμού 68 εκατ. ευρώ, βρίσκεται στην τελική φάση δημοπράτησης. Εκτιμάται ότι η σύμβαση με τον ανάδοχο θα υπογραφεί εντός του Ιουνίου 2019, η συμβατική διάρκεια κατασκευής ορίζεται σε 30 μήνες.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο