ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΈπειτα από την Κέρκυρα, οι Παξοί έλαβαν άδεια για υδατοδρόμιο. Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ

Έπειτα από την Κέρκυρα, οι Παξοί έλαβαν άδεια για υδατοδρόμιο. Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ

Μετά την Κέρκυρα, άδεια λειτουργίας υδατοδρομίου απέκτησε ο λιμένας Γαϊου Παξών, καθώς εκδόθηκε το σχετικό ΦΕΚ από τα υπουργεία Μεταφορών και Ναυτιλίας.

Η συγκεκριμένη αδειοδότηση έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού έχει ήδη αδειοδοτηθεί το υδατοδρόμιο του λιμένα Κέρκυρας και επομένως, καθίσταται δυνατή η πρώτη πτήση με υδροπλάνο.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ, κάτοχος της αδείας του υδατοδρομίου Παξών είναι ο «Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε», (Ο.Λ.ΚΕ.ΑΕ), με φορέα λειτουργίας την εταιρεία «Υδατοδρόμια Βορείου Ιονίου Ε.Π.Ε», ο οποίος κατέχει την περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Το υδατοδρόμιο λειτουργεί ως τόπος από/προσθαλάσσωσης υδροπλάνων, με σκοπό τη μεταφορά επιβατών, ταχυδρομείου και φορτίου, την εξυπηρέτηση πτήσεων της Γενικής Αεροπορίας, πτήσεων αεροπορικών εργασιών και την παροχή πτητικής εκπαίδευσης, ενώ επιτρέπεται η πραγματοποίηση πτήσεων εσωτερικού και μόνο.

Οι εξελίξεις στον κλάδο των υδροπλάνων είναι συνεχείς, καθώς στις 9/9 λήγει η δημόσια διαβούλευση στο σχέδιο νόμου «Ίδρυση, Λειτουργία και Εκμετάλλευση Αεροδρομίων Επί Υδάτινων Επιφανειών», το οποίο έχει σαν στόχο να εγκαθιδρύσει τις πτήσεις με υδροπλάνο.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο